Fabrica de la Taga a reinceput productia

 

Fabrica de Brânzeturi Transilvania, care s-a născut din asocierea dintre AgroTransilvania Cluster și Cooperativa Agricolă Someș Arieș a reînceput producţia brânzei de Năsal, în fabrica de la Ţaga deţinută, de compania olandeză FrieslandCampina. Brânza va fi comercializată de Friesland, sub umbrela brandului Napolact.

branza tagaAcum două zile, în grota de la Ţaga, judeţul Cluj, locul unic unde se ţine la maturat celebra brânză Năsal, s-au stivuit primele bucăţi ce urmează a fi readuse în magazine la finele lunii decembrie sau la începutul lunii ianuarie, sub brandul Napolact. Este pentru prima dată, după aproape un an şi jumătate, când grota se umple cu brânză, pentru a beneficia de efectul creat de bacteria ce trăieşte acolo şi care face brânza de Năsal unică în lume.

Fabrica de brânză din comuna Țaga este deținută de compania FrieslandCampina România și se află în conservare de la 1 iunie 2013.

Reluarea producţiei de brânză de la Ţaga este efectul unei colaborări unice pe plan local: AgroTransilvania Cluster, primul cluster agricol din România, împreună cu 64 de ferme de lapte ce fac parte din Cooperativa Agricolă Someș Arieș şi procesatorul olandez Friesland Campina, care deţine brandul Napolact din România. Acordul dintre cele trei entităţi a fost încheiat pe 29 august 2014 şi prevede producția Brânzei de Năsal, sub brandul Napolact, dar și a altor tipuri de brânzeturi, sub brandurile proprii ale AgroTransilvania Cluster. Fabrica de brânză și grota de la Țaga, precum și brandul Năsal, au fost cedate temporar spre exploatare Fabricii de Brânzeturi Transilvania.

Citeste mai departe pe economica.net

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie