Eliberarea Avizului de practica temporara/ocazionala a profesiei pentru medicii straini

 

Decizia Colegiului Medicilor din Romania nr. 9/2014 privind eliberarea Avizului de practica temporara/ocazionala a profesiei pentru medicii straini a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 844 din 19 noiembrie 2014.

monitorul oficial al romanieiIn temeiul art. 370, 373, 392, 396, 406 si 431 din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare, Consiliul national al Colegiului Medicilor din Romania decide:

CAPITOLUL I Exercitarea activitatii medicale cu caracter temporar/ocazional pentru medicii din Uniunea Europeana, Spatiul Economic European si Confederatia Elvetiana

Art. 1. – (1) In caz de prestare temporara sau ocazionala de servicii pe teritoriul Romaniei, medicii cetateni ai unui stat membru al Uniunii Europene, ai unui stat apartinand Spatiului Economic European sau ai Confederatiei Elvetiene, stabiliti in unul dintre aceste state, sunt exceptati de la obligativitatea inscrierii in Colegiul Medicilor din Romania.
(2) Exercitarea profesiei de medic conform dispozitiilor prevazute la alin. (1) se face pe baza avizului eliberat de Colegiul Medicilor din Romania, conform anexei nr. 1, care face parte integranta din prezenta decizie.
(3) Prin activitate medicala cu caracter temporar se intelege activitatea medicala desfasurata pe o perioada limitata de timp, precizata clar in cererea de solicitare a avizului prevazut la alin. (2). Prin activitate medicala cu caracter ocazional se intelege activitatea medicala/didactica desfasurata cu o anumita ocazie, de asemenea specificata clar in cererea de solicitare a avizului (de exemplu, conferinte, congrese, interventii si/sau manevre terapeutice/diagnostice ce se doresc a fi impartasite medicilor romani, inclusiv activitati cu caracter umanitar si de voluntariat).

Art. 2. – Pe durata desfasurarii activitatii medicale cu caracter temporar sau ocazional, medicii cetateni ai unui stat membru al Uniunii Europene, ai unui stat apartinand Spatiului Economic European sau ai Confederatiei Elvetiene se supun, conform Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare, dispozitiilor cu caracter profesional, regulamentar ori administrativ al calificarilor profesionale care definesc profesia si utilizarea titlurilor, dispozitiilor cu privire la faptele profesionale grave care afecteaza direct si specific protectia si securitatea consumatorilor, precum si dispozitiilor disciplinare prevazute de lege pentru medicii cetateni romani membri ai Colegiului Medicilor din Romania.

Citeste mai departe pe avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie