Cutremur de 5,7 grade pe scara Richter in zona Vrancea

 

Un cutremur cu magnitudinea de 5,7 grade pe scara Richter s-a produs, sâmbătă seară, la ora 21.14, în zona Vrancea, la adâncimea de 39 de kilometri, seismul fiind resimţit şi la Bucureşti. Seismul a avut două replici, cu magnitudinea de 2,8 şi 3,3 grade pe scara Richter. Directorul cutremurgeneral al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, Constantin Ionescu, a declarat pentru MEDIAFAX că nu sunt de aşteptat alte cutremure mari în zonă.

Oraşele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt: Mărăşeşti (şase kilometri), Tecuci (22 kilometri) şi Focşani (21 de kilometri), Adjud (25 de kilometri) şi Oneşti (51 de kilometri), potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului.

Acesta este cel mai mare cutremur ca magnitudine produs anul acesta în România. Anul trecut, la 6 octombrie, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,5 grade pe Richter.

UPDATE 23:27 – Seismul din Vrancea a avut două replici, de 2,8 şi 3,3 grade

Seismul de 5,7 grade pe scara Richter, produs sâmbătă seară, în Vrancea, a avut două replici, cu magnitudinea de 2,8 şi 3,3 grade pe scara Richter, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

Replica de 2,8 grade s-a produs la ora 22,24, iar cealaltă la 22.30, potrivit aceleiaşi surse.

UPDATE 22:10 – Seismul din Vrancea a avut 5,7 grade şi s-a produs la 39 de kilometri adâncine – INFP

Seismul de sâmbătă seară, din Vrancea, a avut magnitudinea de 5,7 grade pe scara Richter şi s-a produs la o adâncime de 39 kilometri, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), care a reactualizat parametrii cutremurului. Irina Tacu, Andreea Unturica, Valentin Anghel, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie