Dosarul Alinei Bica. De ce a schimbat CSM avizul din arest la domiciliu in aviz pentru arestare preventiva?

 

DNA a obtinut de la denuntatori probe noi si a extins cercetarile pentru alte fapte de coruptie si asupra altor persoane în dosarul în care a fost retinuta Alina Bica, sefa DIICOT.

alina bicaÎntre noile probe s-ar afla si cadoul pentru Alina Bica – un teren de 5000 de metri patrati pe malul lacului Snagov -, proba care i-a determinat pe membrii CSM sa-i schimbe avizul din arest la domiciliu în aviz pentru arestare preventiva.

Bica este acuzata de abuz în serviciu deoarece, în 2011, alaturi de alti opt membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), a avizat despagubiri supraevaluate pentru un teren de circa 14,6 hectare de teren agricol din zona Plumbuita-Bucuresti ( transformat, apoi, în circa 13 hectare de teren intravilan). Terenul nu se putea retroceda în natura, ci în bani ( titluri de conversie la Fondul Proprietatea, tranzactionate la Bursa).

Prejudiciul înregistrat de bugetul public depaseste 61,7 milioane euro pentru ca un teren agricol a fost evaluat ca si cum ar fi fost un teren într-o zona rezidentiala, precizeaza procurorii anticoruptie.

Favorizarea beneficarului (Gheorghe Stelian) rezulta si din faptul ca membrii comisiei Bica au avizat un dosar de despagubire care a consumat mai multi bani decât despagubirile alocate ANRP pe un an întreg, suma ce trebuia repartizata pentru despagubirea mai multor solicitanti.

Potrivit referatului DNA, “suma de 377.282.300 lei platita în acest (SINGUR -NN) dosar de despagubire este mai mare decât TOTALUL DESPAGUBIRILOR CIVILE platite de ANRP în tot cursul anului 2011, care a fost de 249.882.000 lei”.

Citeste mai departe pe romanialibera.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie