Procurorul sef al DNA despre dosarul Alinei Bica: Nu exista vreun conflict personal sau institutional intre DNA si DIICOT

 

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat vineri ca dosarul în care sefa DIICOT, Alina Bica, a fost retinuta pentru abuz în serviciu, nu a fost deschis ca urmare a unui conflict personal sau institutional între DNA si DIICOT.

Codruta Kovesi 2Kovesi s-a deplasat, vineri, la CSM, unde a solicitat Sectiei pentru procurori aviz pentru arestarea preventiva a Alinei Bica, dupa ce aceeasi sectie a decis joi doar arestarea la domiciliu.

„Acest dosar nu a fost deschis ca urmare a unui conflict personal sau institutional. DNA nu este în conflict cu niciuna din institutiile statului. Dimpotriva, avem o colaborare institutionala foarte buna, atât cu DIICOT, cât si cu celelalte structuri ale Ministerului Public. Nu suntem structuri în competitie, suntem structuri care colaboram foarte bine institutional. Atunci când sunt incidente de acest gen, când sunt colegi magistrati suspectati ca au comis diverse fapte, nu înseamna ca trebuie sa aruncam o culpa institutionala asupra întregului colectiv. Atât în cadrul DNA, cât si în DIICOT am avut situatii de acest gen. Pot sa va spun ca am avut la DNA procurori care au fost suspectati si care au fost arestati preventiv pentru coruptie, dar acest lucru nu înseamna ca toata institutia este de vina. Nici DNA, nici DIICOT, nu înseamna un om (…) Faptul ca un procuror din DIICOT este suspectat de fapte de coruptie, nu înseamna ca toata lumea din DIICOT a comis aceste fapte”, a declarat procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

Ea a subliniat ca îi cunoaste pe multi dintre procurorii de la DIICOT, care sunt profesionisti si au avut rezultate foarte bune, însa fiecare trebuie sa raspunda pentru faptele pe care le savârseste.

Întrebata daca exista suspiciuni si pentru savârsirea de catre Alina Bica a infractiunii de luare de mita, Kovesi a spus: „Nu pot sa va raspund la aceasta întrebare. Pot sa va spun doar ca faptele de care este suspectata în acest moment nu au nicio legatura cu atributiile de procuror sef al DIICOT, au legatura cu atributiile de secretar de stat”.

Ea subliniat ca a avut cu Alina Bica o colaborare institutionala în limita legii.

„Sunt foarte multi procurori din DIICOT care, în prezent, lucreaza în DNA si procurori din DNA care lucreaza în DIICOT. Nu exista niciun conflict personal sau de alta natura”, a mai precizat Kovesi. (A-autor: Eusebi Manolache, editor: Vicentiu Purcarea), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie