Fondul de investitii Catalyst Romania a preluat peste 10% din mall-ul online elefant.ro

 

Fondul de investitii Catalyst România, administrat de 3TS Capital Partners, a participat la majorarea de capital a mall-ului online Elefant.ro si a ajuns la o participare de 10% din capitalul social al acestuia, potrivit Agerpres. Participarea 3 TS ar fi de peste un milion de euro, potrivit unor surse din piata, ceea ce evalueaza Elefant.ro la circa 11 milioane de euro.

elefantFondul de investitii Catalyst România a preluat peste 10% din mall-ul online elefant.ro, în urma unei operatiuni de majorare de capital, a anuntat marti, într-o conferinta de presa, Mihai Sfintescu, partener la 3TS Capital Partners, citat de Agerpres. 3TS Capital Partners administreaza fondul, pentru care a atras fonduri structurale de la Uniunea Europeana (UE).

Aceasta este cea de-a treia tranzactie a Catalyst România, primul fond de private equity (care investeste în societati nelistate la bursa – n.r.), finantat din fonduri structurale, dedicat României, dupa tranzactiile care au vizat avocatnet.ro si Simartis Telecom, iar o a patra tranzactie este în faza finala si va fi anuntata în curând, a precizat Sfintescu.

Negocierile pentru achizitia elefant.ro, detinut de Fribourg Investments si administrat prin intermediul Universal Online Promotion, au durat patru luni si au luat în calcul cresterea rapida a companiei, performanta managementului, partenerii si notorietatea brandului.

Cifra de afaceri a mall-ului online a fost de 6,5 milioane euro în 2013 si este estimata la 15 milioane euro în 2014 si 30 milioane euro în 2015, a precizat presedintele Fribourg Investments, Ion Sturza.

Elefant.ro ofera peste 200.000 de produse pentru peste doua milioane de utilizatori si a fost dezvoltat initial ca librarie online. Portofoliul a fost extins si acopera în prezent categorii de produse precum carti, media si e-books, jucarii, cosmetice, parfumuri, îmbracaminte si încaltaminte, accesorii, home & deco si electronice. Recent mall-ul a marcat un milion de comenzi si a înregistrat 600.000 de clienti în patru ani de activitate. economica.net

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie