Decretele privind numirea lui Mihnea Motoc in functia de ministru de Externe si a lui Hegedüs Csilla ca ministru al Culturii au fost semnate de presedintele Romaniei

 

Presedintele Traian Basescu a semnat, marti seara, decretele privind numirea lui Mihnea Motoc în functia de ministru de Externe si a lui Hegedüs Csilla ca ministru al Culturii, ceremonia de depunere a juramântului urmând sa aiba loc miercuri, dupa publicarea decretelor în Monitorul Oficial.

basescu semnandPresedintele Basescu a semnat, marti, decretul prin care se ia act de demisia lui Teodor-Viorel Melescanu, ministrul Afacerilor Externe, si se constata încetarea functiei acestuia de membru al Guvernului, se arata într-un comunicat al Presedintiei.

De asemenea, presedintele a semnat decretul prin care se numeste Mihnea-Ioan Motoc în functia de ministru al Afacerilor Externe.

Totodata, presedintele a semnat, marti, decretul prin care se numeste în functia de membru al Guvernului Hegedüs Csilla, ministru al Culturii si viceprim-ministru.

„La data prezentului decret înceteaza efectele Decretului nr. 619/2014 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar, publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 741 din 10 octombrie 2014. Ceremonia de depunere a juramintelor de învestitura va avea loc miercuri, 19 noiembrie a.c., dupa publicarea decretelor în Monitorul Oficial” , se arata în comunicat.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunat anterior ca Csilla Hegedus, secretar de stat în Ministerul Culturii, este propunerea Uniunii pentru conducerea ministerului.

Tot marti, premierul Victor Ponta a anuntat ca ambasadorul României pe lânga Uniunea Europeana, Mihnea Motoc, va fi propus ca ministru al Afacerilor Externe, el precizând ca, tot marti, va propune si un nou ministru la Cultura, el îndeplinind în acest moment atributiile de ministru interimar. Cristian Fierbintean, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie