Cumpararea unei locuinte, mai rentabila decat inchirierea

 

Ratele la creditele prin „Prima Casa” la garsoniere si apartamente cu 2 camere sunt cu peste 20% mai mici fata de chiriile lunare, cea mai mare diferenta, de 23% fiind consemnata în Bucuresti, în Crângasi, Drumul Taberei, Giulesti si Militari,arata un studiu al Bancii Românesti si al imobiliare.ro.

locuinte socialeSi în Iasi, Sibiu si Ploiesti, ratele lunare la garsoniere sunt mai mici cu peste 20% fata de chiriile lunare.

Studiul comparativ, efectuat asupra cotatiilor medii din noua zone ale Bucurestiului si din noua orase din tara (Cluj Napoca, Iasi, Constanta, Craiova, Oradea, Brasov, Ploiesti, Sibiu, Timisoara) reflecta principalele diferente între chiriile lunare si ratele lunare la creditele contractate prin programul Prima Casa la institutia Banca Româneasca pentru garsoniere, apartamente cu doua camere si, respectiv, pentru apartamente cu trei camere.

„O rata mai mica decât chiria si avantajul unui avans de minimum 5% justifica în continuare decizia de investitie într-o locuinta prin programul Prima Casa. Diferentele dintre rate si chirii sunt semnificative în special la cele mai solicitate categorii de locuinte – garsonierele si apartamentele cu doua camere”, a declarat, într-un comunicat, Dan Grigoriu, director divizia produse si segmente retail Banca Româneasca. Cristina Cuncea, zf.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie