Teodor Melescanu demisioneaza din functia de ministru de Externe

 

Teodor Melescanu a anuntat ca îsi depune, marti, în sedinta de Guvern, mandatul de ministru de Externe, precizând ca face acest lucru pentru ca nu toti românii din diaspora au putut vota si ca a luat aceasta decizie ca „om de onoare”, „într-o tara în care nimeni nu-si asuma responsabilitatea”. Melescanu a declarat ca îsi cere scuze românilor care au stat la coada ore în sir pentru a-si exercita dreptul de vot.

teodor melescanuDeclaratiile lui Teodor Melescanu:

Fac aceasta scurta prezentare în legatura cu desfasurarea procesului de vot în strainatate. Am preluat conducerea MAE cu doar 5 zile înaintea celui de-al doilea tur de scrutin. Obiectivul meu a fost sa aducem conditiile de vot din strainatate la un nivel cât mai apropiat de asteptarile cetatenilor.

La nivelul conducerii MAE ne-am deplasat în ziua votului în toate sectiile cu dificultati în turul I. Nu am putut suplimenta sectiile de votare, deoarece BEC nu a putut oferi clarificarile privind existenta unei solutii în acest sens.

Ne-am asumat responsabilitatea pentru masurile de fluidizare a votului si am organizat turul II de o maniera care a permis un numar record de voturi în strainatate.

Nu au fost semnalate incidente grave privind corectitudinea procesului de vot. Au existat si exceptii, la Londra, Paris, Muchen, Torino si altele.

Regret aceste disfunctionalitati si îmi cer scuze românilor care au stat la coada ore în sir pentru a-si exercita dreptul de vot. Responsabilitatea nu apartine cetatenilor, ci rigiditatii cadrului juridic existent.

Nu toti românii din strainatate si-au exercitat dreptul de vot si acest lucru trebuie asumat. Eu, ca un om de onoare, îmi asum responsabilitatea si îmi voi depune mandatul.

Teodor Melescanu a preluat portofoliul MAE în 10 noiembrie, dupa ce Titus Corlatean si-a dat demisia, în urma criticilor privind organizarea alegerilor prezidentiale în diaspora. Corlatean afirma ca nu exista baze legale pentru înfiintarea de noi sectii de votare în strainatate la turul al doilea al alegerilor prezidentiale.

Si la turul doi al alegerilor prezidentiale au fost foarte multi români care nu au reusit sa voteze, dupa ce au stat mai multe ore la coada. Catalina Mihai, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie