Romanii din diaspora care nu au putut vota in turul doi al prezidentialelor pot depune plangeri penale

 

Românii din afara granitelor care nu au votat în turul doi al prezidentialelor si considera ca au fost obstructionati de guvernul României pot depune plângeri penale. Expert Forum si Funky Citizens, doua ONG-uri, au demarat un program de sprijin pentru cei care doresc sa depuna o astfel de plângere.

semnare acteExpert Forum si Funky Citizens au conceput o plângere penala standard pe care cetatenii români care nu au putut vota în strainatate o pot descarca si completa pe calculator. Obstructionarea votului este o infractiune sanctionata penal.

Expert Forum recomanda ca aceste plângeri sa fie trimsie Judecatoriei Sector 2 si ca ele sa fie trimise prin fax sau prin orice modalitate care permite receptionarea unei dovezi de trimitere. Expert Forum si Funky Citizens au transmis urmatorul comunicat de presa:

În atentia tuturor cetatenilor români care nu si-au putut exercita dreptul constitutional de vot pâna la închiderea sectiilor de votare: asociatiile Expert Forum si Funky Citizens vor acorda ajutor si informatii pentru demararea procedurilor legale de sanctionare a celor pe care îi considerati vinovati.

Publicam momentan modelul de plângere penala pe care îl puteti descarca de aici: Plangere-Parchet-incalcare-drept-vot. Dupa ce o completati, trasmiteti aceasta plângere, prin posta sau prin curier, la urmatoarea adresa:

Parchetul de pe lânga Judecatoria Sector 2, Adresa: str. Scaune nr. 1-3, sectorul 3, Bucuresti, România

Important: trimiteti prin orice forma de corespondenta care asigura dovedirea datei transmiterii de catre expeditor, precum si confirmarea primirii de catre destinatar (varianta româneasca este scrisoarea recomandata cu confirmare de primire)?, trimiteti plângerea si prin fax la: 004021.314.92.00

DESCARCA AICI MODELUL DE PLANGERE

Plângeri realizate online

De asemenea, românii din diaspora pot depune plângeri prin intermediul site-ul Hear-Ro.Eu. Plângerea se completeaza pe site. Administratorii site-ului au explicat pentru gândul si cum functioneaza sistemul. “Odata ce utilizatorul completeaza câmpurile de pe website, acesta genereaza automat doua pdf-uri conform modelului preluat de la: http://www.apador.org/cum-faci-o-plangere-la-avocatul-poporului/ si de pe Funky Citizens (cu acordul partilor bineînteles). Mai departe, utilizatorul este rugat sa printeze documentul generat, sa îl semneze si sa îl trimita la adresa de email (sesizare@mpublic.ro) sau cea fizica de la Parchetul General, respectiv Avocatul Poporului – adrese mentionate si pe pagina noastra de web, în momentuli generarii”, a explicat Mihai Nanu unul dintre cei care administreaza pagina si care a initiat acest proiect. Biro Attila, gandul.info

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie