CNADNR cauta constructor pentru finalizarea Autostrazii Transilvania

 

CNADNR cauta constructor pentru finalizarea celor 52 km de autostrada construiti de Bechtel în România, deschisi circulatiei în 2009-2010, între Câmpia Turzii si Gilau, si realizati în proportie de 97%, estimând ca va plati pentru aceste lucrari pâna la 114,4 milioane lei (25,9 mil. euro), cu TVA.

autostrada transilvalia bechtelProiectul de finalizare a sectiunii 2B Câmpia Turzii – Gilau din autostrada Brasov – Târgu Mures – Cluj – Oradea – Bors include activitati de proiectare, documentatiile necesare autorizatiilor si avizelor de executie, lucrari de constructie si remedierea eventualelor defecte aparute în perioada de garantie, potrivit unui anunt publicat de CNADNR, citat de Mediafax.

Contractul are o valoare estimata de 76,9 milioane lei, la care s-ar putea adauga eventuale noi lucrari si servicii similare de 15,3 milioane lei, fara TVA.

Durata acordului, finantat cu bani de la buget, va fi de 42 de luni de la data atribuirii.

„Sectiunea 2B care face obiectul acestei documentatii are o lungime totala de circa 52,5 kilometri si este executata în proportie de aproximativ 97%, conform acordului de tranzactionare si încetare semnat în mai 2013 între beneficiar si antreprenorul Bechtel”, se arata în caietul de sarcini.

Lucrarile vor fi atribuite prin licitatie deschisa, pentru pretul cel mai scazut, iar constructorii interesati pot depune ofertele sau cererile de participare pâna la 9 ianuarie.

Primii 42 de kilometri ai Autostrazii Transilvania, pe tronsonul 2B Turda-Gilau, au fost inaugurati în decembrie 2009, înca circa 10 kilometri fiind deschisi un an mai târziu.

Pentru cei 52 de kilometri dati în folosinta si pentru lucrarile începute pe alte sectiuni, Bechel a primit 1,2 miliarde de euro.

Proiectul autostrazii Brasov-Bors, denumita Autostrada Transilvania, a fost aprobat în 2003 si început în 2004, în baza unui contract de 2,2 miliarde de euro încheiat cu Bechtel, care ar fi trebuit finalizat pâna în 2012. Contractul a suferit însa, în decursul timpului, mai multe modificari, fiind reziliat în mai 2013, statul român platind companiei americane 37,2 milioane de euro si datorii de 50 milioane de euro. digi24.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie