BERD: Romania pe primul loc in topul privind profesia practicienilor in insolventa

 

* Interviu cu Simona Milos, presedintele INPPI

codul-insolventeiProfesia practicienilor în insolventa este organizata, la noi, în baza unor principii implementate în tara noastra cu mult înainte sa fie dezbatute la nivel european, ne-a spus Simona Milos, presedintele Institutului National de Pregatire a Practicienilor în Insolventa (INPPI), în cadrul unui interviu.

Domnia sa a tinut sa precizeze ca tara noastra ocupa primul loc în topul privind profesia practicienilor în insolventa, realizat de BERD.

Analiza a fost efectuata pe parcursul a doi ani, în baza unui numar de sapte indicatori, care vizeaza: licentierea si înregistrarea; legislatia; supervizarea si disciplina; calificarea si pregatirea profesionala; sistemul de desemnare a practicianului; standardele de munca si etica; puterile legale si îndatoririle; remuneratia.

În opinia Simonei Milos, ceea ce ne trebuie este mai multa încredere în capacitatea noastra si o grija accentuata pentru pastrarea unei conduite profesionale la înaltime, întrucât un cadru legislativ bine dezvoltat avem.

Reporter: Tara noastra a iesit pe primul loc în topul privind profesia practicienilor în insolventa, realizat de BERD. Care au fost criteriile ce au stat la baza întocmirii acestui raport de evaluare?

Simona Milos: Este vorba despre un raport de evaluare realizat de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare pe 27 de tari, din cele 35 carora BERD le acorda asistenta financiara. Este vorba despre tari din centrul si sud-estul Europei, dar si din Africa. Analiza a fost efectuata pe parcursul a doi ani, în baza unui numar de sapte indicatori. Acestia vizeaza: licentierea si înregistrarea; legislatia; supervizarea si disciplina; calificarea si pregatirea profesionala; sistemul de desemnare a practicianului în insolventa; standardele de munca si etica; puterile legale si îndatoririle; remuneratia.

Cele 27 de state au fost împartite în trei zone de prioritate în functie de criteriile îndeplinite, România fiind în primul esalon. Alaturi de Polonia, Ungaria, Croatia si altele, tara noastra a iesit pe primul loc. Este un rezultat onorant pentru România, dar si o recunoastere pentru UNPIR, mare parte din meritul pentru acest rezultat datorându-se Uniunii Nationale a Practicienilor în Insolventa din România (UNPIR), care si-a elaborat reglementarile privind codul de etica profesionala, de disciplina, precum si Statutul profesiei. Parte din legislatia aplicabila profesiei de practician în insolventa a fost realizata direct de Uniune, nu de catre Parlament.

Citeste interviul integral pe bursa.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie