Medierea- instrument de lucru in HR

 

Miercuri, 12 noiembrie 2014, am participat la masa rotundă cu tema “Medierea-instrument de lucru în HR” ,organizată de Colegiul Mediatorilor, în calitate de reprezentant al revistei MediereNet.ro, partener media al acestui eveniment.

Medirea- instrument de lucru in HR, Bucuresti, noiembrie 2014

Medirea- instrument de lucru in HR, Bucuresti, noiembrie 2014

Evenimentul face parte dintr-un proiect mai amplu al Asociaţiei Colegiul Mediatorilor şi a fost organizat, promovat şi moderat de colega noastră Elena Badea, mediator şi membru în Consiliul director al Colegiului Mediatorilor, alături de care au contribuit şi s-au implicat membri din conducerea Asociaţiei, Marieta Avram – Preşedinte, Arin Avramescu – Vicepreşedinte, Anca Ciucă – Membru Fondator, Adrian Bădila – Membru Fondator, precum şi colegi care s-au implicat activ, precum Ioana Predescu , nou venită în asociaţie.
Apreciez buna organizare a evenimentului precum şi prezenţa tuturor persoanelor invitate, dovadă a interesului pentru mediere în domeniul resurselor umane şi a respectului pentru organizator. Punctualitatea, intervenţiile şi faptul că toţi invitaţii au rămas până la final sunt semn atât a culturii corporaţiilor din care fac parte invitaţii, cât şi a dorinţei lor de a obţine mai multe informaţii în legatură cu medierea punctual pe activitatea lor.
S-a insistat pe modul în care medierea poate reduce conflictele interne într-o organizaţie şi stresul la locul de muncă, despre necesitatea şi utilitatea medierii în conflictele de muncă dintre angajat şi angajator, în cele referitoare la incheierea, executarea şi încetarea raporturilor individuale de muncă, dar şi în cazul negocierii contractelor colective de muncă.
Timpul a trecut pe nesimţite şi a fost prea scurt pentru cât de amplu a fost subiectul abordat. Aşa încât, într-un viitor cât mai apropiat urmează noi întâlniri în care să fie abordate , pe rând, aspectele specifice fiecărui tip de conflict din zona resurselor umane.

A fost evident interesul participanţilor cu privire la utilizarea medierii în conflictele din cadrul unei firme, deschiderea lor la procedura medierii urmând să se concretizeze prin folosirea medierii în firmele private în care conduc activitatea de resurse umane.
Managerul de resurse umane este un intermediar, prin poziţia sa, între angajat şi angajator, căruia însă, îi lipseşte neutralitatea şi imparţialitatea tocmai pentru că este plătit de angajator. De aceea este benefic pentru toate părţile aflate într-un conflict de muncă să apeleze la serviciile unui mediator autorizat.
Printre participanţi s-au aflat specialişti în resurse umane din domeniul bancar, precum Raiffeisen Bank, BCR , BRD, Millenium Bank, Intesa San Paolo Bank, din domeniul construcţiilor, transporturi şi serviciii.Fiecare participant a primit cate un exemplar din prima editie a Anuarului Mediatorilor.
Acest prim eveniment face parte din cadrul Proiectului dedicat medierii în mediul de afaceri, proiect care va continua cu evenimente similare şi în alte domenii, manifestarea s-a bucurat de susţinerea partenerilor Comunitatea Profesiilor Liberale, Clubul Mediatorilor, C.H.Beck si MediereNet.ro.

Mihaela Docan, mediator

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie