Analist economic despre cresterea economica a Romaniei

 

Analistul economic Mircea Cosea spune ca fara investitii si o revigorare a economiei reale la nivelul întreprinderilor mici si mijlocii este greu sa ai o crestere economica.

crestere preturi productie industriala„Prioritatile încep sa mearga spre sectoare neproductive”

“Fara investitii si fara o revigorare a economiei reale la nivelul IMM-urilor este greu sa speri sa ai o crestere economica. România a intrat într-o perioada extrem de dificila din cauza unor greseli de guvernare facute în ultimii 10 ani, a intrat într-o perioada dificila în care prioritatile încep sa mearga spre sectoare neproductive imediat, adica învatamântul si sanatatea. Masurile de austeritate luate de guvernarea Boc au distrus aceste doua artere vitale ale unei societati, educatia si starea de sanatate. Prioritatea din punctul meu de vedere trebuie sa fie reacumularea pierderilor sau reacoperirea pierderilor pe care le-am avut într-o maniera dramatica în învatamânt si în sanatate. Învatamântul este investitia pentru viitor, ea este extrem de utila, dar nu va avea roade imediat. Sanatatea este o chestiune vitala, starea generala de sanatate a populatiei în România este precara în comparatie cu alte tari, deci avem un pericol demo­grafic major”, a declarat, pentru Curierul National, Mircea Cosea.
El a afirmat ca noul guvern, actualul sau orice executiv ar trebui sa aiba o arta a echilibrului între investitiile necesare în sfera acti­vitatii productive si investitiile necesare în sfera activitatilor neproductive, dar devenite esentiale ca urmare a austeritatii din 2007-2009.

Petrescu: Putem avea o crestere economica de 5-6% pe an

Ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, a spus, recent, ca România poate ajunge la o crestere economica anuala de 5-6%, pe termen mediu, necesara pentru a atinge nivelul de dezvoltare al tarilor vest-europene, precizând ca o conditie ar fi sa actioneze în continuare pentru mentinerea disciplinei fiscale. “Tinta noastra este sa avem o crestere economica, pe termen mediu, de 5-6% în fiecare an. Avem nevoie de aceasta crestere pentru a prinde din urma restul Europei si cred ca, daca vom continua sa adoptam masuri care încurajeaza mediul de afaceri si duc la mentinerea disciplinei fiscale, vom atinge acest obiectiv. (…) Sudul Europei poate sa creasca, în ciuda previziunilor de scadere economica din euro-zona, si cred ca, în acest punct, trebuie sa acce­leram motorul cresterii în regiune.

Citeste articolul integral pe curierulnational.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie