5 aspecte de care trebuie sa tii cont de Black Friday

 

Cu o traditie de numai patru ani în România, campania de reduceri de preturi Black Friday poate deveni coplesitoare pentru românii care doresc sa profite de ocazie pentru a face achizitii ieftine. De aceea, consumatorii ar trebui sa stie câteva elemente de baza.

black friday 4În primul rând, Black Friday sau Vinerea Neagra în româneste nu mai este de mult, nici în România si nici în Statele Unite ale Americii-tara de origine a evenimentului de shopping – ultima zi de vineri din luna noiembrie. Anul acesta, spre exemplu, Altex, liderul pietei electroIt din România a dat startul campaniei de vineri, 13 noiembrie. De asemenea, eMag, cel mai mare comerciant online va începe în data de 21 noiembrie, cu o saptamâna mai devreme decât ziua oficiala. Asadar, daca doriti sa profitati de ocazie, este bine sa fiti pregatiti financiar înca de la mijlocul lunii noiembrie, sau macar sa urmariti ofertele retailerilor în aceasta perioada.

Mitul doi: vei avea acces la cele mai bune oferte

În general, comerciantii anunta de Black Friday reduceri de pâna la 90% si se promoveaza alegând câteva articole de maxim interes pentru publicul larg pe care le vând la preturi foarte bune. Reducerile maximale sunt înregistrate însa la produsele ieftine în general, iar cele mai bune oferte au stocuri limitate. Drept urmare, doar foarte putini dintre cumparatori vor avea acces la cele mai bune oferte.

Mitul trei: Orice produs ai cumpara de Black Friday este mai ieftin decât în restul anului

Teoretic, Black Friday este cea mai buna perioada a anului pentru a face cumparaturi, mai ales ca în cursa reducerilor intra an de an tot mai multi comercianti. Cu toate acestea, pot exista oferte mai bune în perioada premergatoare Craciunului, dar mai ales în luna ianuarie, când în mod traditional consumul scade, iar comerciantii care au ramas cu marfa nevânduta pot avea nevoie de bani lichizi.

Mitul patru: Toate ofertele extraordinare se regasesc în pliantele de prezentare

Majoritatea cumparatorilor cred ca, daca urmaresc pliantele distribuite de retaileri, sunt suficient informati cu privire la cele mai bune oferte de Black Friday. Adevarul este însa ca nu toate ofertele imbatabile apar în astfel de pliante. Pentru ca batalia pe pret ajunge la cote maximale de Vinerea Neagra, foarte multi comercianti se decid sa mai taie din preturi în ultima clipa.

Mitul cinci: Odata ce ai comandat online, produsul este al tau

Din pacate, cei care cumpara online se pot confrunta cu problema defectiunilor tehnice cauzate de cele mai multe ori de traficul foarte mare de pe site-uri si de rapiditatea cu care se fac tranzactiile. Drept urmare, nu este absolut sigur ca, daca ai completat toate câmpurile obligatorii si chiar ai platit online cu cardul, produsul va fi al tau. Au existat situatii când, din cauza unor erori a softurilor, unii clienti sa cumpere de fapt produse care nu mai erau pe stoc. economica.net

Cuvinte cheie: ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie