NEPI – Cel mai mare jucator din piata imobiliara locala

 

În urma achizitiilor si a dezvoltărilor realizate în ultimii cinci ani, sud-africanii de la NEPI au devenit cel mai mare jucător din piata imobiliară locală, cu un portofoliu ce depăsea un miliard de euro la jumătatea anului.

MallÎn conditiile în care băncile rămân reticente în a finanta proiecte imobiliare, NEPI si-a sustinut investitiile în primul rând prin vânzarea de noi actiuni pe bursa de la Johannesburg, de unde a atras recent încă 100 de milioane de euro pentru realizarea acestei achiztii. Pe bursa de la Bucuresti, unde s-a listat în 2011, NEPI are o capitalizare de 9,5 mld. lei (2,1 mld. euro), după ce în ultimul an pretul actiunilor a crescut cu 30%.

Tranzactia de vânzare a mallului Promenada pentru un pret de 148 de milioane de euro stabileste un nou record pentru imobiliarele din Bucuresti, acesta fiind cel mai mare pret plătit pentru o singură proprietate din Capitală, potrivit datelor ZF.

NEPI si-a trecut astfel în portofoliu centrul comercial cu numărul 11 de pe piata locală si al doilea proiect de retail din Bucuresti, după ce în toamna acestui an sud-africanii au finalizat centrul comercial Vulcan din sudul Capitalei. Mai mult, în primăvara anului viitor, NEPI va finaliza si constructia proiectului Mega Mall din cartierul Pantelimon, o investitie de 165 mil. euro derulată din fonduri proprii.Cristi Moga. zf.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie