Mircea Basescu: Marian Capatana a luat banii de la Bercea Mondialu pentru a cumpara Aversa

 

Magistratii Tribunalului Constanta au judecat, vineri, primul termen în procesul în care fratele sefului statului, Mircea Basescu, si Marian Capatâna au fost trimisi în judecata pentru trafic de influenta si, respectiv, complicitate la trafic de influenta.

mircea basescuMarian Capatâna le-a spus judecatorilor ca rolul lui în aceasta „combinatie infecta” a fost de caraus, el primind în doua transe de la Mircea Basescu, suma de 100.000 de euro, din totalul de 600.000 de euro pe care fratele sefului statului i-a primit de la familia Bercea, tot în doua transe.

La rândul sau, Mircea Basescu le-a spus judecatorilor ca nu a promis nimanui ca va interveni pentru scoaterea din închisoare a lui Bercea Mondialu si ca banii dati de membrii familiei acestuia au fost luati de Marian Capatâna pentru a cumpara societatea Aversa.

„La începutul anului 2011, Capatâna a început sa vina la Constanta si sa vorbeasca de privatizarea Aversa, care se afla în insolventa din 2006 si cu care firma lui Capatâna colabora. Urma sa se declare falimentul si sa înceapa licitatia. Capatâna îmi solicita sa cumparam Aversa, dar nu aveam bani, (…) i-am spus ca nu ma intereseaza. Am aflat apoi ca s-a hotarât scoaterea la licitatie doar a utilajelelor si i-am propus lui Capatâna sa cumpere utilajele si sa le aduca la Constanta, în zona libera, pentru a le monta. Acolo aveam o platforma de zece mii de metri patrati. (…) Pentru a-si asigura pozitia de ofertant, Capatâna a încheiat un contract între firma sa si Aversa. Asta presupunea sume mari de bani din partea firmei lui Capatâna. SC Aversa avea un numar mare de angajati, curent, apa si o oarecare activitate, ceea ce implica sume mari de bani. Banii urmau sa fie recuperati de la Aversa. L-am întrebat de unde are bani si mi-a zis ca a luat de la familia Anghel”, a spus Mircea Basescu.

Acesta le-a spus judecatorilor ca, la sfârsitul lui 2011, membrii familiei Anghel au început sa-l viziteze tot mai des acasa si la birou, cerându-i lui banii dati lui Capatâna. „Mi se plângeau ca nu mai au bani si sa le dau eu banii pe care ei îi dadusera lui Capatâna, pe motiv ca eu le-am spus ca Marian Capatâna ar fi omul meu de încredere si ca în virtutea acestui fapt l-au împrumutat. Nu mi-au spus o suma de bani certa, însa faceau referire la un milion de euro. Îmi spuneau ca o sa-l bata pe Capatâna, ca o sa îl taie si ca o sa îi dea foc la casa din Draganesti, unde sta mama lui Capatâna”, a declarat Mircea Basescu.

Acesta a precizat ca le-a spus celor din familia Anghel ca o sa-i ajute sa îsi recupereze banii, spunându-i totodata si lui Capatâna sa dea banii înapoi. (AS — autor: Nona Jalba, editor: Marius Fratila), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie