In 2015, Romania va absorbi 80% din fondurile europene

 

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat vineri, la Galati, într-o conferinta de presa, ca România va absorbi 80% din fondurile europene în 2015.

Eugen Teodorovici„În acest prim ciclu financiar care se închide în 2015, România va ajunge la 80%. Astazi avem 44%, închidem 2014 undeva la 55%, iar anul viitor, în primul cadru financiar postaderare, îl va închide pe 80%, ceea ce ne da siguranta si încrederea ca urmatorul cadru financiar va începe cu dreptul si va ajunge la o absorbtie de 100%”, a spus Teodorovici.

El a afirmat ca România nu va putea depasi în 2015 acest grad de absorbtie de 80% pentru ca exista anumite „zone de risc” în domeniile transporturi si mediu unde sunt proiecte mari care necesita parcurgerea mai multor etape si exista posibilitatea ca banii europeni sa se piarda.

„Alocarea financiara pentru România pentru 2007-2013 este de 19,2 miliarde de euro, deci calculam procentul din aceasta suma: 80% din 19,2 miliarde de euro; este ceea ce va lua România din actualul cadru financiar. Mai mult din pacate nu se poate, pentru ca a fost acea perioada nefasta 2007-2012, odata, si doi — au fost proiecte, în zona de risc, unde se pot pierde bani — sunt transporturile si mediu, unde sunt proiectele mari, complexe, care au avut în anii trecuti problemele cele mai mari. Au trebuit refacute licitatii, sunt etape tehnice, sunt aceste zone si unde nu ai cum din punct de vedere tehnologic sa comprimi anumite etape, sunt etape tehnice care nu pot fi comprimate”, a precizat Eugen Teodorovici.

Ministrul Fondurilor Europene s-a aflat vineri la Galati unde s-a întâlnit cu studentii Universitatii Danubius si a vizitat Port Bazinul Nou.(AS — autor: Dan Paic, editor: Stefan Gabrea), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie