UNBR marcheaza Ziua Europeana a Avocatilor cu o conferinta

 

Ziua Europeana a Avocatilor, celebrata pentru prima oara de uniunile profesionale si barourile din Europa, la data de 10 decembrie, va fi marcata de UNBR printr-o conferinta cu tema „Rolul legal al avocatului într-un stat de drept cu privire la apararea vietii private si a secretului profesional. Situatia din Romania”.

uniunea nationala a barourilor din romania UNBR„Decizia de a inaugura aceasta zi, care urmeaza sa fie sarbatorita în fiecare an, a fost luata în cadrul Consiliului Barourilor din Europa si are ca scop promovarea valorilor comune ale avocatilor si a rolului lor în edificarea statului de drept”, transmit reprezentantii Uniunii Nationale a Barourilor din România.

Tema centrala, propusa de CCBE pentru dezbaterea din cadrul evenimentelor organizate de Ziua Europeana a Avocatilor, este apararea secretului profesional si a confidentialitatii relatiilor avocat client.

„Aceasta recomandare vine în contextul în care dreptul la viata privata si protectia informatiilor cu caracter personal sunt din ce în ce mai amenintate de supravegherea în masa exercitata de guverne. Avocatii au un rol fundamental în apararea drepturilor cetatenilor si fara garantia confidentialitatii datelor oferite de client, încrederea în justitie si statul de drept au de suferit.

Urmând recomandarea CCBE, Uniunea Nationala a Barourilor din România va organiza pe 11 decembrie o conferinta cu tema «Rolul legal al avocatului într-un stat de drept cu privire la apararea vietii private si a secretului profesional. Situatia din Romania», în cadrul careia vor avea loc prezentari si dezbateri pe marginea provocarilor legislative legate de aceasta tema”, a precizat Gheorghe Florea, presedintele UNBR.

La conferinta vor fi invitati reprezentanti ai Consiliului Superior al Magistraturii, ai Institutului National al Magistraturii, ai Ministerul Justitiei si ai Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie, parlamentari avocati, reprezentanti ai Ministerului pentru Societatea Informationala, cadre universitare si jurnalisti. Cristina Ghenea, avocatura.com

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie