Patriarhia Romana despre decizia CCR privind studiul religiei in scoli

 

Patriarhia Româna considera ca decizia Curtii Constitutionale (CC), în urma careia nu ar mai trebui facuta cerere pentru ca un elev sa nu participe la ora de religie, ci ar trebui facuta o solicitare de cei care vor sa studieze disciplina, este „discriminatorie si umilitoare pentru ora de religie”.

patriarhia„Patriarhia Româna ia act cu mâhnire de decizia Curtii Constitutionale a României, discriminatorie si umilitoare pentru ora de religie. Nu comentam acum contextul sau împrejurarile în care a fost luata aceasta decizie, ci asteptam publicarea motivatiei acestei decizii”, spune institutia, într-un comunicat.

Totusi, conducerea Bisericii Ortodoxe Române (BOR) apreciaza ca „o majoritate a Curtii Constitutionale, neprecizata înca”, a carei motivatie urmeaza a fi cunoscuta „oficial”, dupa publicarea deciziei în Monitorul Oficial, „a schimbat jurisprudenta existenta într-un mod surprinzator si contrar traditiei constitutionale si legislative a României de pâna la acest moment”.

„Astfel, decizia Curtii Constitutionale induce ideea solicitarii în scris de catre parinti a studierii religiei de catre copiii lor în scolile de stat”, spune Patriarhia.

De asemenea, reprezentantii BOR arata ca „în cazul unei alte spete cu acelasi reclamant si având acelasi obiect, Curtea Constitutionala a României, prin decizia nr. 306/2012, a respins aceeasi exceptie de neconstitutionalitate fara nicio opinie separata”. Roxana Alexe, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie