Noutati pentru RCA 2015

 

Asigurarea obligatorie de raspundere civila va contine din 1 ianuarie 2015 o noua informatie, se mentioneaza intr-un act normativ publicat miercuri in Monitorul Oficial. De asemenea, documentul detaliaza perioada pentru care se va incheia polita de asigurare, in functie de tipurile de vehicule. In plus, de anul viitor se va aplica un nou mod de stabilire a tarifului RCA.

Asigurare RCALegislatia privind asigurarea obligatorie de raspundere civila (RCA) va cuprinde de anul viitor o serie de noutati. Norma ASF nr. 23/2014, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 826 din 12 noiembrie 2014 si care va intra in vigoare la 1 ianuarie 2015, stabileste, printre altele, un nou mod de calcul al tarifului de RCA, precum si informatii noi care vor trebuie trecute de polita de asigurare.

Recentul document vine in contextul in care ASF a lansat in dezbatere publica la sfarsitul lunii iulie un proiect de norma care modifica si completa Ordinul CSA nr. 14/2011. Acest proiect nu a fost aprobat, insa unele dintre prevederile sale se regasesc in Norma ASF nr. 23/2014, care nu doar modifica Ordinul CSA nr. 14/2011, dar il si inlocuieste. Mai exact, din 1 ianuarie 2015, odata cu intrarea in vigoare a noilor dispozitii, Ordinul CSA nr. 14/2011 va fi abrogat.

Comisionul de intermediere, mentionat obligatoriu pe polita de asigurare

Una dintre principalele noutati introduse de Norma ASF nr. 23/2014 se refera la faptul ca pe polita de asigurare va trebui sa figureze din 2015 comisionul de intermediere.

„Comisionul de intermediere va fi mentionat pe polita de asigurare RCA atat in valoare absoluta, cat si ca procent aplicat primei de asigurare mentionate pe polita, fiind inclus ca valoare in prima de asigurare totala”, se mentioneaza in actul normativ.

Citeste mai departe pe avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie