A fost obtinuta prima decizie irevocabila prin care un credit in franci elvetieni a fost convertit in lei

 

O clienta din Galati a bancii Volksbank a devenit prima care obtine o decizie irevocabila prin care creditul ei in franci elvetieni va fi convertit in lei la cursul de la data acordarii, plus 10%. O victorie istorica, spun avocatii celor cu credite in franci. O decizie care nu va avea mare impact, sustin avocatii bancii, pentru ca se revine la cursul din 2008, dar si la dobanzile la lei practicate pe vremea aceea.

credit franci elvetieniIn urma hotararii Tribunalului din Galati, banca va fi nevoita sa accepte conversia in lei a creditului acordat in franci elvetieni in 2008, la cursul de la data acordarii plus o marja de 10%. Avocatii clientilor spun ca decizia va putea fi invocata si in alte dosare similare.

Gheorghe Piperea, avocat: „Este un precedent care urmeaza sa fie folosit intr-un fel sau altul de acum incolo in toate aceste procese.”

Stan Tirnoveanu, avocatul bancii: „Eu nu cred ca va fi un precedent pentru ca este un precedent intr-un singur caz. Sunt alte hotarari pe care banca nu a facut o anume publicitate, Ialomita, Oradea si alte instante au respins o asemenea aplicare a contractului si dispozitiilor legale.”

Gheorghe Piperea, avocat: „Precedentul nu va putea sa fie evitat. Ori ca va fi acceptat ca fiind o baza de pornire pentru discutii ori ca va fi respins – dar de evitat nu va putea fi evitat sub nici o forma.”

Instanta nu a precizat insa si care este dobanda care va fi folosita in cadrul conversiei. incont.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie