Ministrul Educatiei asigura ca profesorii nu vor fi pusi in situatia de a returna banii pentru perfectionare profesionala

 

Remus Pricopie, ministrul Educatiei Nationale, a respins joi informatiile conform carora profesorii ar putea fi obligati sa returneze cei 700 de lei acordati pentru dezvoltarea personala.

remus pricopie1„Profesorii trebuie sa stea linistiti. Resping categoric informatiile conform carora ‘profesorii ar putea fi obligati sa dea înapoi cei 700 de lei acordati pentru dezvoltarea profesionala’! Este o informatie falsa si o încercare de a atrage educatia în campania electorala. Niciun profesor nu va fi obligat sa returneze banii primiti.

Guvernul Ponta i-a tratat de fiecare data cu respect pe profesori si a sustinut educatia, venind în întâmpinarea nevoilor cadrelor didactice. Una dintre masurile adoptate în acest sens vizeaza acordarea unei sume forfetare în cuantum de 150 de euro (echivalentul în lei) pentru sustinerea dezvoltarii carierei didactice”, a explicat Pricopie.

Profesorii primesc bani pentru perfectionare profesionala

El a reamintit ca, prin aceasta masura, Guvernul reaplica Legea nr. 315/2006 privind stimularea achizitionarii de carti sau de programe educationale pe suport electronic, necesare îmbunatatirii calitatii activitatii didactice.

„Suma acordata era de 100 de euro. Prin Legea nr. 118 din 30 iunie 2010, guvernul PDL a abrogat Legea nr. 315/2006. Astazi, prin O.U.G. nr.58/2014, guvernul Ponta reintroduce aceasta subventie acordata profesorilor, cu doua mari noutati: suma creste de la 100 la 150 de euro si se acorda atât profesorilor din preuniversitar, cât si personalul didactic din învatamântul superior”, a declarat Remus Pricopie. Ionela Marcu, romaniatv.net

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie