Fondul Proprietatea a vandut 23% din actiunile detinute la Conpet

 

În urma finalizarii procedurii de plasament privat pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a actiunilor ordinare detinute de Fondul Proprietatea (FP) în Conpet, anuntata ieri, numarul final al actiunilor oferite este de 2.047.095 actiuni ordinare emise de Societate, iar pretul per actiune este de 48,75 lei, arata un comunicat FP remis redactiei.

Conpet„Tranzactia a fost realizata în temeiul unor exceptii de la obligatia de a întocmi si publica un prospect, prevazute în Articolul 3(2) din Directiva privind Prospectul 2003/71/CE, cu modificarile ulterioare, astfel cum a fost implementata în legislatia nationala a statelor membre ale Spatiului Economic European unde a avut loc plasamentul”, mai arata sursa citata.

În urma finalizarii Tranzactiei, Fondul va detine 524.366 actiuni în cadrul Conpet, reprezentând aproximativ 6,1% din capitalul social al Societatii.

Fondul Proprietatea (FP) vrea sa vânda 23,6% din Conpet, printr-un plasament privat accelerat, potrivit unui raport transmis, ieri, Bursei de Valori Bucuresti.

Initial, Fondul anuntase ca doreste sa renunte la un pachet de 10% din Conpet, din participatia de 29,7%.

La începutul acestui an, Greg Konieczny ne-a declarat, într-un interviu: „Am anuntat ca dorim sa vindem participatia de 10%, iar lucrurile sunt în curs. Când vom lua o decizie, o vom anunta public”.

Se pare ca momentul deciziei a venit acum, iar Fondul si-a lansat oferta catre investitori calificati, publicul larg nefiind eligibil sa participe.

Pretul per actiune plasata va fi stabilit în momentul finalizarii procesului de plasament si va fi anuntat pietei în mod corespunzator, se arata în comunicatul FP.

„În cazul în care toate actiunile plasate sunt vândute, în urma finalizarii tranzactiei, Fondul va detine cel putin 524.366 actiuni emise de Conpet, reprezentând aproximativ 6,1% din capitalul social al societatii. Oricare dintre actiunile societatii detinute de Fond dupa închiderea tranzactiei va fi indisponibilizata pentru o perioada de 180 de zile”, mai precizeaza anuntul Fondului.

ACTUALIZARE 08:50 FP a vândut pachetul de 23% la 48,75 lei/actiune

A.A. bursa.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie