1 miliard de euro vor fi investiti in urmatorii ani in industria IT&C

 

Dupa ce în urma cu doua saptamâni a prezentat programul Agendei Digitale 2020, ieri Ministerul pentru Societatea Informationala a lansat ieri strategia care ar trebui sa genereze investitii, în urmatorii 5 ani, circa 3,9 miliarde de euro în laptopuri si mainiindustria IT&C din România. Ministrul de resort, Razvan Cotovelea prezent la eveniment a declarat presei ca investitiile vor începe imediat, înca din acest an cu organizarea licitatiei pentru achizitionarea de tablete pentru copii din clasele a doua si a treia, urmând ca, odata cu finalizarea manualelor digitale sa se înceapa procesul de achizitie si pentru cei din clasa a patra.

Oficialul Guvernului a mai spus ca în prima faza investitiile initiale sa se ridice la cel putin 1 miliard de euro în urmatorii ani, aproximativ un sfert din totalul propus al investitiilor ce trebuie realizate pâna în 2020. „Prioritatile acestui program sunt investitiile în eGuvernare, eSanatate, eEducatie, în elementele de tehnologie care pot facilita o reducere a costurilor, care pot dezvolta capacitatile de utilizare a fondurilor publice, în elemente care dezvolta noi mijloace si metode de pregatire, daca e sa ne referim la sistemul de învatamânt, investitii masive la nivelul întreprinzatorilor privati, în sensul ca vom crea scheme de ajutor, scheme de sprijin pentru dezvoltarea afacerilor din IT&C si dorim în mod categoric sa atragem cât mai multi bani din fondul social-european bani pentru activitatile de formare si reor­ientare profesionala. De asemenea vom investi si în cercetare. Este credinta noastra ca vom avea pentru toate aceste investitii, fonduri de peste 1 miliard de euro în urmatorii ani”, a explicat Razvan Cotovelea la întâlnirea cu reprezentantii presei.

Din martie vor fi livrate primele tablete catre scoli

Ministrul pentru Societatea Informationala, Razvan Cotovelea a declarat astazi, ca începând cu luna martie toti copiii de clasa a III-a din România vor primi tablete, valoarea investitiei fiind asigurata din fonduri europene si 15% cofinantare de la bugetul de stat. ”Vrem ca în cel mai scurt timp toti copiii de clasa a II-a, a III-a si a IV-a, atât din mediul urban, cât si rural, fara exceptie, sa aiba tablete, pe care vor primi ma­nuale digitale si o serie de aplicatii educationale. Vom începe cu clasele pentru care manualele digitale sunt gata. Pentru clasele a II-a si a III-a putem sa începem licitatia înca de anul acesta, iar din martie sa înceapa distributia tabletelor catre copii. Imediat dupa finalizarea licitatiei producatorii care vor câstiga vor începe sa aduca tabletele în scoli. Adrian Ungureanu, curierulnational.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie