Rezolvarea conflictelor dintre mostenitori prin procedura medierii

 

Acest tip de conflicte/litigii pot fi uneori foarte dificil de gestionat. Apare astfel necesitatea ca mostenitorii sa apeleze la terti pentru a-si solutiona diferendele. Este cumva firesc sa se nasca unele diferende.Iar asta pentru ca, persoanele cu vocatie la mostenirea lui de cujus mediere malpraxisau avut de-a lungul vietii diferite tipuri de raltii cu acesta, unele dintre ele fiind mai apropiate, altele i-au acordat îngrijire atunci când a fost necesar, altele au beneficiat de promisiuni financiare sau de lasare a unor bunuri, altele se simt mai îndreptatite decât altele sa culeaga o parte mai mare din mostenire, chiar daca legea acorda o anumita cota mostenitorilor rezervatari.

Pierderea unei persoane dragi este dureroasa. Durerea le uneste pe rudele celui decedat, la început. Pe masura ce durerea se atenueaza, odata cu trecerea timpului, succesibilii vor începe sa discute despre dezbaterea succesiunii, despre modul de împartire al ei. Desigur ca ideal ar fi sa existe întelegere între frati, între copii si sotul supravietuitor însa, în foarte multe situatii aceasta întelegere lipseste. Lupta pentru averea defunctului se poate declansa pe negândite fara a se mai tine seama de dragostea parinteasca, de cea dintre frati, de onestitate. Apare un fel de concurenta pentru ca fiecare crede ca i s-ar cuveni mai mult.Nevoile financiare pot fi disproportionate, însa poate fi vorba si despre lacomie uneori.

Din pacate, poate fi declansata o astfel de lupta în care mostenitorii sa îsi piarda respectul unii fata de ceilalti, dragostea si prietenia dintre ei sa piara, si, pâna si memoria defunctului sa fie ignorata, în sensul în care el ar fi dorit ca bunurile lui sa se împarta prin bunua întelegere si familia sa ramâna unita.

Citeste mai departe pe anacristinamargu.wordpress.com

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie