Taxe mai mari pentru practicienii in insolventa

 

Tarifele platite de practicienii in insolventa pentru eliberarea anumitor documente au fost majorate printr-un act normativ, recent intrat in vigoare. In plus, au fost introduse si o serie de taxe noi. De asemenea, noile dispozitii detaliaza conditiile in care isi pot desfasura activitatea practicienii in insolventa care lucreaza pe baza de contract de colaborare.

UNPIRHotararea UNPIR nr. 3/2014, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 804 din 4 noiembrie 2014 si care a intrat in vigoare la aceeasi data, a modificat Statutul privind organizarea si exercitarea profesiei de practician in insolventa, iar printre principalele schimbari se numara faptul ca au fost majorate anumite tarife pe care practicienii in insolventa trebuie sa le plateasca.

Mai exact, noile dispozitii recent intrate in vigoare au marit taxele percepute societatilor profesionale de practicieni in insolventa pentru operatiunile legate de Registrul formelor de organizare.

Astfel, taxa pentru cererea de eliberare de copii simple dupa acte aflate la dosar este acum de 30 lei/pagina, fata de 20 lei/pagina, cat era prevazut in vechea legislatie. In plus, taxa pentru cererea de eliberare a copiilor certificate dupa actele aflate la dosar a urcat la 50 lei/pagina, de la 40 de lei/pagina.

Mai mult decat atat, actul normativ a introdus un nou tarif, de 200 lei, pentru cererea de eliberare a istoricului unei societati.

De asemenea, si cabinetele individuale si cabinetele asociate de practicieni in insolventa platesc mai mult pentru operatiunile legate de Registrul formelor de organizare.

Concret, pentru cererea de eliberare a unui certificat constator (in cazul celor care nu sunt membri ai Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa) se percepe acum un tarif de 200 lei, cu 50 de lei mai mult fata de tariful prevazut in vechea legislatie.

Conform noilor reglementari, taxa pentru cererea de furnizare de informatii s-a dublat, ajungand la 40 lei pentru fiecare pozitie.

Totodata, cabinetele individuale si cabinetele asociate de practicieni in insolventa vor plati pentru cererea de eliberare a copiilor simple dupa acte aflate la dosar o taxa de 30 de lei/pagina, fata de 10 de lei/pagina. In cazul cererii de eliberare a copiilor certificate dupa acte aflate la dosar, taxa s-a marit cu 30 de lei, fiind in prezent de 50 lei/pagina.

Recentul act normativ introdus si un tarif nou pentru cererea de eliberare a istoricului unui cabinet sau cabinete asociate de 200 de lei.

Citeste articolul integral pe avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie