Producatori agroalimentari cu afaceri cumulate de 1,5 miliarde de euro premiati de Camera de Comert si Industrie a Romaniei

 

Cele mai mari 15 companii agroalimentare premiate reprezintă sub 5% din cele peste 350 de afaceri din aceste domenii care au primit distinctii, iar rulajele lor înseamnă aproape 2% din totalul afacerilor făcute de cele 6.500 de companii premiate.
Camera de comert„Noua Cameră de Comert si Industrie a României este orientată cu prioritate către sprijinirea cresterii economice si internationalizarea companiilor românesti“, a spus Mihai Daraban, presedintele CCIR.
Cei mai importanti antreprenori din piata agroalimentară premiati au fost Ioan Niculae (InterAgro SRL), Vasile Lucut (Unicarm) si Adrian Porumboiu (Ulerom si Mopan Vaslui). Afacerile celor trei antreprenori din piata cerealelor, a procesării de carne, ulei, pâine si a retailului alimentar cumulează rulaje de peste 500 milioane de euro anual. Ioan Niculae are o pozitie de fortă în productia de cereale si seminte oleaginoase, Porumboiu îmbină industria alimentară cu productia agricolă, iar Vasile Lucut a construit un adevărat imperiu în retailul alimentar în nord-vestul tării.
Multinationalele care produc alimente în România se regăsesc de asemenea în topul întocmit de CCIR. Cei mai mari producători alimentari cu actionariat multinationali ce au fost premiati de Camera de Comert si Industrie a României sunt olandezii de la Heineken, chinezii de la Smith­field si germanii de la Zahărul Oradea. Cele trei companii ce se concentrează pe productia de bere, cresterea porcilor si procesarea zahărului au împreună rulaje de 550 mil. euro, usor peste cele ale primilor trei antreprenori români premiati în cadrul aceluiasi eveniment.
Topul Naţional al Firmelor, evenimentul în cadrul căruia CCIR a acordat premiile, este organizat în baza unei metodologii axate pe indicatori precum cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, eficienta utlilizării resurselor umane si a capitalului angajat. CCIR a premiat în cadrul acestui eveniment unele dintre cele mai mari companii din România, precum Automobile Dacia, OMV Petrom, GDF Suez sau Azomures. Gabriel Razi.zf.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie