Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean a demisionat din functie

 

Ministrul Titus Corlatean a anuntat, luni, ca l-a informat pe premierul Victor Ponta ca a decis sa-si depuna mandatul de ministru, mentionând ca MAE îsi mentine pozitia ca nu exista baze legale pentru înfiintarea de noi sectii de votare în strainatate la turul al doilea.

titus corlatean2Corlatean a spus ca în noaptea de vineri spre sâmbata, la 23.58, s-a primit la MAE pe fax un comunicat BEC în care se preciza ca nu exista niciun impediment legal pentru organizarea de noi sectii de votare. El a precizat ca în hotarârea anterioara a BEC, act cu forta juridica, nu exista precizarea din comunicat, iar comunicatul nu are forta juridica.

El a mai adaugat ca MAE îsi mentine pozitia ca nu exista baze legale pentru înfiintarea de noi sectii de votare în strainatate la turul 2.

Corlatean a mai spus ca nu accepta ca MAE sa fie implicat în jocul electoral al „domnilor Basescu si Iohannis”.

El a mentionat ca l-a informat pe premier ca a decis sa îsi depuna mandatul de ministru.

„Ca ministru, am obligatia sa asigur, împreuna cu echipa MAE, respectarea legalitatii, dar si prezervarea imaginii si prestigiului institutiei MAE. În consecinta, l-am informat cu putina vreme în urma pe primul-ministru si va informez si pe dumneavostra ca am decis sa îmi depun mandatul de ministru al Afacerilor Externe”, a spus Corlatean.

El a aratat ca nu poate accepta sa ofere motive de contestare a rezultatelor alegerilor prezidentiale din turul doi pe considerente de nelegalitate a înfiintarii de noi sectii de votare în strainatate. „Nu pot sa accept si nu accept sa încalc legea si legalitatea, nu pot accepta ca institutia MAE sa fie fortata, obligata sa încalce legea si legalitatea pe considerente de interese politice, electorale, ale domnilor Basescu si Iohannis si nu pot accepta sa ofer motive de contestare a rezultatelor alegerilor prezidentiale din turul doi pe considerente de nelegalitate a înfiintarii de noi sectii de votare în strainatate”, a subliniat Corlatean.

„În consecinta, pentru ca doresc sa respect legea, am decis sa îmi depun mandatul de ministru al Afacerilor de Externe”, a conchis Corlatean. Cristian Fierbinteanu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie