Numarul tranzactiilor cu carduri de firma este in crestere

 

Numărul tranzactiilor cu carduri business a urcat anul trecut cu 21%, iar specialistii se asteaptă la cresteri de două cifre şi anul acesta. Desi sunt încă pe ultimele locuri în ceea ce priveste utilizarea mijloacelor electronice de plată, antreprenorii români par că încep să îsi schimbe mentalitatea.
Carduri bancareÎn România, circa 80% din tranzactiile între întreprinderile mici şi cele mijlocii se realizează încă doar cu numerar, acesta fiind cel mai ridicat procentaj din Europa.
Totusi, datele arată că gradul de utilizare a cardului a crescut substantial în ultimii ani, la fel si numărul tranzactiilor, iar trendul pare că se va mentine în perioada următoare.

„Pe cardurile de business am văzut creşteri mai aproape de 20%. Sperăm să continue. Deşi baza se măreste, este din ce în ce mai greu de mentinut acelasi ritm de crestere. Însă observăm deja, la un an de derulare a campaniei noastre, faptul că numărul de carduri noi a crescut, deci volumele vor veni. Ne uităm foarte atent pe tipurile de cheltuieli care se înregistrează pe aceste carduri ca, în măsura în care putem, să mergem către acesti comercianti preferati de posesorii acestui tip de card şi să încercăm să negociem eventual niste discounturi, pentru a creste utilizarea cardurilor. În continuare, aceste tipuri de comercianti sunt cei care vând mâncare si benzină. Foarte aproape de cardurile business, urmează comerciantii de genul  «do-it-your­self» (materiale de constructii)“, arată Cătălin Cretu, director subregional Visa Europe pentru România, Croatia şi Slovacia.
Majoritatea băncilor care au în portofoliu carduri de firmă, au întelegeri cu principalii furnizori de utilităti din România. De la telefonie şi internet, până la electricitate si gaze, plata utilitătilor este necomisionată.
De acelaşi tratament beneficiază şi plătile directe către comercianti şi alti furnizori. Plătile directe către furnizorii firmei simplifică functionarea zilnică a afacerii. În plus, conferă un plus de credibilitate.capital.ro

Cuvinte cheie: ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie