Magistratii Tribunalului Turnu Severin au respins contestatia DNA cu privire la interdictia lui Mircia Gutau de a fi ales intr-o functie publica

 

Mircia Gutau, fost primar al municipiului Râmnicu Vâlcea în perioada 2004-2010, a câstigat la Tribunalul din Drobeta Turnu Severin dreptul de a candida la alegerile din anul 2016, potrivit deciziei luata de magistratii mehedinteni.

Ciocan judecator„Este o decizie corecta, consider ca am multe de realizat în acest oras. Toate proiectele care sunt în derulare acum în Râmnicu Vâlcea sunt initiate din timpul mandatelor mele. Ma voi gândi în anul 2016 pe listele carui partid voi candida”, a declarat pentru AGERPRES Mircia Gutau.

Vineri, la Tribunalul Turnu Severin s-a judecat contestatia procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) în procesul fostului primar al Râmnicului, Mircia Gutau. În fapt, DNA a contestat masura complementara de interdictie de a ocupa o functie publica, considerând ca, dupa contopirea pedepselor, aceasta este mult prea scurta. Tocmai de aceea, procurorii au solicitat instantei de judecata marirea perioadei de interdictie, pentru a-l împiedica pe Mircia Gutau sa candideze la alegerile din 2016.

Magistratii Tribunalului Turnu Severin au decis sa respinga contestatia DNA. Astfel, pe 24 martie 2015 expira toate interdictiile lui Mircia Gutau cu privire la posibilitatea de a candida si de a fi ales într-o functie publica.

Mircia Gutau este cea mai cunoscuta figura politica din ultimii zece ani din Râmnicu Vâlcea, obtinând doua mandate la conducerea primariei, fiind considerat un personaj cu popularitate în ciuda a doua condamnari pentru coruptie. (AS — autor: Liviu Popescu, editor: Cristian Anghelache), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie