Ion Dedu, membru CdM: Nu sunt pentru mediere obligatorie, dar Directiva 52 da dreptul judecatorului roman sa recomande sau sa impuna medierea

 

Ion Dedu, membru in Consiliul de Mediere a vorbit in cadrul Conferintei Nationale a Mediatorilor, organizata vineri, 7 noiembrie 2014 la Timisoara, despre obligativitatea informarii despre mediere.

Conferinta Nationala a Mediatorilor 2014 poza grupIon Dedu a afirmat ca Directiva 52 da dreptul, magistratului, judecatorului roman sa recomande sau sa impuna medierea.

Pe de alta parte mediatorul a tinut sa precizeze ca personal este impotriva obligativitatii medierii: „Nici eu nu sunt pentru obligativitatea partilor sa mearga spre mediere. Nu poti obliga pe cineva sa faca ceva prin lege, printr-un act normativ, in schimb acea informare nu era decat o educare a cetatenilor. Avem de a face cu cetateni veniti dintr-un stat comunist educati conflictual si trecuti intr-un stat capitalist la o cultura pentru dialog. Ei bine, acest lucru trebuia sa se dreaga atunci cand magistratii implementau faza de administrare in procesul despre informare. In mod normal nimeni prin lege nu a scris inainte de depunerea cererii ca partile sunt obligate, si daca citeau cu atentie, probabil ca si astazi informarea era un sistem educational si nicidecum obligatoriu si mai ales ca era si gratuit. Nu discut decizia Curtii Constitutionale cat e de corecta, judecand efectul aplicarii legii”, a a spus Ion Dedu.

I.T.F.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie