Rompetrol si Lukoil au castigat licitatia Inspectoratului General al Politiei Romane pentru furnizare de carburant

 

Lukoil si Rompetrol vor livra Inspectoratului General al Politiei Române benzina si motorina în valoare de 638 de milioane de lei. Petrom a pierdut licitatia.

benzinarieContractele prin care Lukoil si Rompetrol vor livra, timp de doi ani, carburanti pentru masinile Politiei Române au fost semnate la începutul acestei luni, dupa expirarea perioadei legale în care rezultatele licitatia organizata în luna august ar fi putut fi contestate si dupa o întârziere cauzata de procedurile beneficiarului, potrivit unor surse din piata.

Contractul va începe sa se deruleze la 1 ianuarie 2015 si va avea o durata de doi ani.

Rompetrol Downstream SRL va livra benzina fara plumb de 98 si motorina Euro 5 în valoare de 118 milioane de lei, fara TVA, sub valoarea estimata initial, de 149 milioane de lei. Lukoil România SRL va livra benzina de 95, în valoare de 520 de milioane de lei, fara TVA, mult sub cât ar fi vrut sa plateasca Politia, în conditiile în care valoarea initiala estimata a contractului era de 677 de milioane de lei.

La licitatiile pentru fiecare lot de carburant s-au primit trei oferte, potrivit datelor publicate în sistemul electronic de achizitii publice. Conform surselor noastre, cea de a treia companie care a participat a fost Petrom. Dupa ce a pierdut, firma nu a contestat însa rezultatele licitatiei.

Lukoil si Rompetrol au câstigat si în 2012 licitatia pentru livrarile de carburant catre Politia Româna, timp de doi ani. Atunci însa, Rompetrol a cîstigat contractul pentru benzina de 95, mai mare, si Lukoil pe cel mai mic, pentru motorina.

Masinile Politiei vor alimenta la benzinariile celor doua companii prin carduri de carburant. economica.net

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie