Pragul maxim de detinere de actiuni ale societatilor de investitii financiare (SIF) ramane 5% – Proiect

 

Controversatul proiect de lege care va modifica felul în care merge piata de capital din România a primit o noua forma care a fost afisata acum pe site-ul Finantelor. Discutiile despre pragul la SIF-uri înceteaza din acest moment, orice referire la acest subiect a fost eliminata din act.

bursa urcare actiuniVineri seara a aparut o forma noua si surprinzatoare a proiectului de lege care urmeaza sa modifice principala reglementare a pietei de capital, Legea 297 / 2004.

Din noul text lipseste orice referire la pragul maxim de detinere de actiuni ale societatilor de investitii financiare (SIF), în prezent de 5%.

Restul modificarilor au fost pastrate. Proiectul este supus dezbaterii publice timp de 10 zile de la publicare.

Diferentele de opinii din piata privind pragurile de detinere la SIF-uri si Bursa, ca si cele referitoare la drepturile de preferinta ale actionarilor minoritari au determinat, acum doua saptamâni, Guvernul sa amâne aprobarea proiectului de modificare a legii 297 / 2004 a pietei de capital. Procesul s-a oprit în ciuda tuturor celorlalte schimbari mult asteptate de investitori si companii.

Citeste mai departe pe economica.net

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie