Irina Jianu, fosta sefa a Inspectoratului de Stat in Constructii eliberata conditionat

 

Judecatoria Bacau a admis cererea de eliberare conditionata din închisoare a Irinei Jianu, fosta sefa a Inspectoratului de Stat în Constructii (ISC) în perioada Guvernului Adrian Nastase, condamnata în dosarele „Zambaccian” si „Trofeul calitatii”.

ciocan„Admite propunerea facuta de Comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate în ceea ce priveste acordarea liberarilor conditionate privind pe condamnatul Jianu Irina Paula, detinut în executarea pedepsei de 6 ani si 9 luni închisoare, aplicata prin s.p. 384/2014 pronuntata de catre Tribunalul Bacau. Dispune liberarea conditionata a condamnatului, de sub puterea mandatului de executare a pedepsei nr. 453/2014, emis de catre Tribunalul Bacau. Atrage atentia condamnatului asupra consecintelor nerespectarii prevederilor art. 61 Cod penal. În temeiul art. 275 al. 3 Cpp cheltuielile judiciare avansate de stat ramân în sarcina acestuia”, se arata în sentinta magistratilor.

Decizia nu este însa definitiva iar procurorii pot face contestatie.

Irina Jianu a fost condamnata la patru ani de detentie în dosarul „Zambaccian”, fiind acuzata de dare de mita si fals si la sase ani în dosarul „Trofeul Calitatii” pentru abuz în serviciu, spalare de bani, si fals în înscrisuri. (AS-autor: Eusebi Manolache, editor: Antonia Nita), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie