Hotarare care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare in cazul existentei unui antecontract – Studiu de caz

 

Reclamantul A a chemat în judecata pe pârâtul B solicitând instantei de judecata sa pronunte o hotarâre care sa tina loc de act autentic de vânzare-cumparare încheiat între pârâtul B -în calitate de vânzator si reclamant -în calitate de cumparator, având ca 10268507-a-contract-ready-to-be-signedobiect terenul extravilan arabil situat în com. Curcani, jud. Calarasi, compus din:

suprafata de 3100 mp situata în tarlaua nr., parcela nr., având ca vecinatati …;
suprafata de 800 mp situata în tarlaua nr., parcela nr., având ca vecinatati …;
suprafata de 1000 mp situata în tarlaua nr., parcela nr., având ca vecinatati …

în total 4900 mp pentru pretul de 20.000 RON.

În motivarea în fapt a cererii, reclamantul a aratat ca la data de 15.10.2011 între parti s-a încheiat un antecontract de vânzare-cumparare sub forma unei chitante de mâna, având ca obiect terenul arabil situat în extravilanul comunei Curcani, jud. Calarasi, în suprafata de 4900 mp., pretul stabilit de catre partile antecontractului fiind de 20.000 lei.

A mai aratat reclamantul ca pretul de 20.000 lei fost achitat în întregime de acesta la momentul semnarii antecontractului.

În antecontractul de vânzare-cumparare s-a prevazut ca perfectarea contractului de vânzare-cumparare la notariat (în forma autentica) sa se realizeze în termen de 30 de zile de la data semnarii chitantei.

Desi reclamantul a dorit perfectarea contractului de vânzare-cumparare la notariat (în forma autentica) dupa expirarea termenului de 30 de zile de la data semnarii chitantei, pârâtul s-a dezinteresat de perfectarea contractului respectiv, nu si-a îndeplinit obligatia contractuala în sensul de a întocmi documentatia cadastrala pentru terenuri si astfel, reclamantul s-a aflat în imposibilitate de a perfecta contractul de vânzare-cumparare în forma autentica, motiv pentru care a înteles sa formuleze prezenta actiune în instanta.

În probatiune, reclamantul a precizat ca se prevaleaza de proba cu înscrisuri, martori, interogatoriu, expertiza si orice proba a carei necesitate va reiesi din dezbateri.

Citeste mai departe pe legestart.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie