Comisarul european pentru Politica Regionala a identificat la Ministerul Dezvoltarii Regionale dificultati si intarzieri birocratice pe Programul Operational Regional
Comisarul european pentru Politica Regionala, Corina Cretu, a declarat, vineri, ca a identificat la Ministerul Dezvoltarii Regionale „dificultati si întârzieri birocratice” pe Programul Operational Regional, astfel ca va trimite de luni specialisti la minister pentru integrarea observatiilor CE.
„Astazi la Ministerul Dezvoltarii Regionale am identificat unele dificultati si întârzieri birocratice în ceea ce priveste Programul Operational Regional (POR) si am cerut unitatii care se ocupa de România din cadrul DG Regio sa trimita chiar de luni specialisti care sa lucreze alaturi de cei din minister pentru integrarea în programul operational a tuturor observatiilor trimise de Comisie”, a declarat comisarul european Corina Cretu, în cadrul unei conferinte de presa comune cu ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.
„Dorinta mea e ca în viitorii cinci ani în toate statele membre sa dam în principal vesti bune. Toate statele membre au nevoie de aceste vesti, care, de fapt, se vor reflecta în dezvoltarea economica si crearea de locuri de munca. Noi, doar CE, nu vom putea aduce aceste vesti bune singuri. Avem nevoie de ajutorul statelor membre pentru ca responsabilitatea pâna la urma este a statelor membre”, a mai afirmat oficialul european.
Comisarul european pentru Politica Regionala, Corina Cretu, viziteaza România vineri si sâmbata.
Corina Cretu s-a întâlnit, vineri, cu ministrul Dezvoltarii Regionale, Liviu Dragnea, cu ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, si cu ministrul Transporturilor, Ioan Rus. si ministrul fondurilor europene Eugen Teodorovici. Dupa întâlnirea cu ministrul Teodorovici va avea loc conferinta de presa de lansare a „Acordului de parteneriat” cu România pentru perioada 2014-2020.
Comisarul european va vizita, sâmbata, proiectul ELI-NP (Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics) de la Institutul National „Horia Hulubei”. Catalina Mihai, mediafax.ro
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!