Fostul deputat Viorel Hrebenciuc ramane in arest preventiv

 

Fostul deputat Viorel Hrebenciuc ramâne în arest preventiv, au decis joi judecatorii de la Înalta Curte de Casatie si Justitie.

viorel hrebenciucUn complet de cinci judecatori de la instanta suprema i-a respins joi, ca nefondata, contestatia lui Viorel Hrebenciuc si a mentinut decizia de arestare preventiva luata pe 29 octombrie de un alt complet de la aceeasi instanta.

Viorel Hrebenciuc este urmarit penal de DNA pentru savârsirea mai multor infractiuni în dosarul retrocedarilor, respectiv constituire a unui grup infractional organizat, trafic si cumparare de influenta, spalare a banilor, folosire a influentei în scopul obtinerii de foloase necuvenite si instigare la folosirea influentei de catre o persoana care îndeplineste o functie de conducere într-un partid în scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit DNA, începând cu aprilie 2013, Viorel Hrebenciuc, împreuna cu deputatul Ioan Adam, Paltin Sturdza si Dan Bengescu, a constituit si coordonat un grup ce urmarea sa obtina venituri prin oferire de mita, cumparare de influenta sau folosirea nelegala a influentei cu scopul de a urgenta punerea în posesie si eliberarea titlului de proprietate, precum si o cât mai rapida vânzare a terenului forestier în suprafata de 43.227 ha dobândit prin hotarâre judecatoreasca a Tribunalului Covasna.

DNA mai arata ca în 17 octombrie 2014 Viorel Hrebenciuc si-a folosit influenta fata de Dan Sova, în scopul de a-l determina sa initieze o propunere legislativa privind amnistia si gratierea unor pedepse.

Scopul demersului era acela de a evita executarea unei eventuale pedepse aplicate lui Miron Mitrea, care fusese condamnat în prima instanta pentru luare de mita.(AS-autor: Eusebi Manolache,editor: Mihai Simionescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie