OPCOM va actiona Transelectrica in instanta

 

OPCOM (bursa de energie) a fost amendata de Comisia Europeana pentru ca a barat accesul firmelor straine la tranzactionarea energiei electrice in Romania. Firma vrea sa dea in judecata Transelectrica, pentru recuperarea pagubei.

ciocanComisia Europeana (CE) a aplicat in primavara o amenda de un milion de euro societatii OPCOM. Comisia a constatat ca, timp de peste cinci ani, OPCOM i-a discriminat pe comerciantii de energie electrica din afara Romaniei cu sediul in UE, obligandu-i sa-si deschida filiale in tara noastra, daca vor sa tranzactioneze curent electric.

Potrivit autoritatilor de la Bruxelles, comportamentul abuziv al OPCOM a impiedicat comerciantii din UE sa participe pe piata de energie electrica din Romania, ceea ce constituie o incalcare a normelor UE in materie de concurenta.

La vremea respectiva, reprezentantii OPCOM amenintau ca dau in judecata CE, dar acum au alta varianta: vor actiona Transelectrica in instanta, pentru a recupera amenda UE. Un document obtinut de Energy Report arata ca OPCOM a decis deschiderea unei actiuni in instanta impotriva Transelectrica, si vrea sa obtina 600.000 de euro, adica diferenta dintre cuantumul total al amenzii stabilite de CE si valoarea corespunzatoare a 10% din cifra de afaceri realizata de bursa de energie in 2013. Arpad Dobre, enational.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie