MSI: Comisia Europeana a aprobat extinderea retelei locale de internet

 

Comisia Europeana a aprobat contributia financiara din partea Fondului European de Dezvoltare Regionala (FEDER) pentru extinderea retelei locale de internet, conform unui comunicat al Ministerului pentru Societatea Informationala (MSI).

internetValoarea totala a proiectului este de 85,6 milioane de euro cu TVA inclus, contributia financiara nerambursabila fiind de 57,1 milioane euro.

Ministrul Societatii Informationale, Razvan Cotovelea, a declarat ca dezvoltarea regiunilor rurale vizate de acest proiect reprezinta o cale sigura spre îmbunatatirea conditiilor de viata la nivel local si national. Domnia sa a precizat: „Spre exemplu, o pensiune dintr-o zona izolata a României, un grup de producatori agricoli de produse bio, primarii sau simplii cetateni, prin implementarea acestui proiect, vor putea oferi beneficiarilor si aceasta facilitate, internet în banda larga, adica posibilitatea de a fi conectati continuu si de a utiliza acest sistem de comunicare”.

Ministrul considera ca este obligatia Guvernului României sa faciliteze oricui si oriunde pe teritoriul României, posibilitatea de a avea conexiune la Internet: „Din acest motiv, MSI a prioritizat proiectul RO-NET si implementarea acestuia cu ajutorul partenerilor europeni prin fonduri europene nerambursabile”.

Potrivit sursei citate, obiectivul RO-NET este construirea unei retele de distributie a internetului în „zonele albe” (n.r. fara internet) din tara, cu scopul de a promova cresterea economica si crearea de locuri de munca în localitatile vizate de proiect.

RO-NET va acoperi 783 din cele 2.268 de localitati identificate ca „zone albe” si va furniza internet în banda larga pentru aproximativ 130.000 de gospodarii cu 400.000 de locuitori, circa 8.500 de întreprinderi si 2.800 de institutii publice, prin construirea unei noi retele de distributie de aproximativ 3.265 de kilometri.

Conform datelor MSI, acest proiect va determina o crestere a acoperirii de 1,9%, iar internetul va fi disponibil pentru aproximativ 99,2% din populatia României. C.P. bursa.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie