Top 10 datornici la bugetul asigurarilor sociale de sanatate sunt companii de stat

 

Primii 10 datornici la bugetul asigurărilor sociale de Sănătate, la 1 noiembrie 2014 sunt companii de stat. Cumulat, cele 10 companii de stat datorează peste 692,29 milioane de lei la bugetul asigurărilor de Sănătate. Fiscul poate recupera mai puţin de 40 de milioane de lei din această sumă fabuloasă.
Card european de sanatateCompaniile de stat cu cele mai mari debite la bugetul asigurărilor sociale de Sănătate sunt: Compania Naţională a Huilei (lichidată), compania aeronautică Romaero SA, Complexul Energetic Hunedoara, Complexul Energetic Oltenia (ambele deţinute de stat, prin Ministerul Economiei), Societatea Comercială de Reparaţii Locomotive CFR Braşov, Servicii Energetice Moldova (lichidată), Compania Naţională Romarm, filiala Cugir, Regia Autonomă de Transport Bucureşti, Electrificare CFR, Regia Naţională a Pădurilor Romsilva.
Datorii de peste 652,62 de milioane de lei, acumulate de Compania Naţională a Huilei, Romaero, Complexul Energetic Hunedoara, Servicii Energetice Moldova, Compania Naţională Romarm, filiala Cugir, vor fi şterse, deoarece companiile fie se află în administrare specială şi cad sub incidenţa legii 137/2002, fie se află în lichidare şi, pe cale de consecinţă, datoriile lor vor fi cel mai probabil şterse.
ANAF poate recupera sub 40 de milioane de lei, din datoriile acumulate de cei mai mari datornici la Sănătate. Complexul Energetic Oltenia, RATB, Electrificare CFR, Romsilva au fost executate silit pentru recuperarea datoriilor la Sănătate.economica.net

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie