Perchezitii DNA la omul de afaceri Florin Maran

 

DNA a descins, în aceasta dimineata, la locuinta si sediile firmelor controlate de omul de afaceri Florin Maran, dar si la sediile mai multor firme ale unor tigani din Strehaia. Perchezitiile se fac într-un dosar de evaziune fiscala.

dnaDin primele informatii, doua din firmele lui Florin Maran si-au înregistrat în contabilitate facturi furnizate de tiganii de la Strehaia pentru a-si micsora veniturile, prin metoda consacrata, ”suveica”. Este vorba de firmele Dateco si Technocer. Prejudiciul este de aproximativ doua milioane de euro, însa anchetatorii cred ca se va ajunge la o suma mai mare pâna la finalitatea anchetei.

Maran este unul dintre abonatii la contractele cu bani publici. Firmele lui au încheiat contracte cu Consiliul Judetean Timis în valoare de peste 66 de miliaoen de lei numai în perioada 2011 – 2012. Un control al Curtii de Conturi a dovedit faptul ca în cazul uneia dintre licitatii, nu a fost respectata procedura.

Tot una din firmele lui Maran a câstigat licitatia pentru izolarea termica a Spitalului Clinic de Urgenta Judetean din Timisoara într-o licitatie în care era pe locul sapte. Numele lui Florin Maran a fost implicat si într-un scandal legat de tentative d epreluare ilegala a peste 11.000 de hectare de padure în zona Nadrag.

Fiul lui Maran e finul lui Titu Bojin, presedintele Consiliului Judetean Timis si al PSD Timis. Georgeta Petrovici, evz.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie