De anul viitor Romania aplica un sistem de evaluare a performantei functionarilor implicati in sistemul de gestionare a fondurilor europene

 

România va aplica, de la 1 ianuarie 2015, un sistem de evaluare a performantei functionarilor implicati în sistemul de gestionare a fondurilor europene, prin care doar cei care vor obtine rezultate vor primi majorarea salariala asigurata de UE, a declarat, luni, ministrul Eugen Teodorovici.

fonduri-euPotrivit unui comunicat MFE remis MEDIAFAX, România va aplica, începând de anul viitor, un sistem de evaluare a performantei functionarilor implicati în sistemul de gestionare a fondurilor europene.

De asemenea, Programul Operational Asistenta Tehnica 2007 – 2013 va fi modificat pentru ca România sa poata solicita Comisiei Europene rambursarea tuturor cheltuielilor efectuate pentru plata functionarilor implicati în sistemul de implementare a fondurilor europene.

Cele doua masuri au fost convenite, luni, în cadrul unei întrevederi la Bruxelles a ministrului Fondurilor Europene cu noul comisar pentru Politica Regionala, Corina Cretu.

„De la 1 ianuarie 2015 vom aplica un sistem de evaluare a performantei functionarilor implicati în sistemul de gestionare a fondurilor europene. Doar acele persoane care performeaza la locul de munca vor primi, în continuare, majorarea salariala asigurata de Uniunea Europeana pentru functionarii din sistemul de gestionare a fondurilor UE. O alta masura agreata astazi, este modificarea Programului Operational Asistenta Tehnica, care reprezinta un pas important pentru rambursarea integrala a salariilor personalului care lucreaza pe fonduri europene”, a declarat Teodorovici, dupa întrevedere.

Potrivit MFE, în cadrul întâlnirii s-a discutat si despre rata de absorbtie a fondurilor europene, respectiv despre începerea utilizarii fondurilor europene alocate României pentru perioada de programare 2014 – 2020.

„Am discutat ce mai avem de facut noi, România, în actualul cadru financiar pentru a avea o rata de absorbtie cât mai mare la finalul perioadei de programare 2007 – 2013, adica în decembrie 2015. Acum rata de absorbtie curenta a fondurilor structurale si de coeziune a ajuns la aproximativ 44%. Cred ca România va atinge o rata de absorbtie de 80% la sfârsitul anului 2015, nivelul actual reprezentând un argument în plus în acest sens”, a afirmat ministrul. Catalina Mihai, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie