Datoriile companiilor de stat la bugetul asigurarilor de Sanatate ar putea fi sterse

 

Printre 10 datornici la bugetul asigurarilor sociale de Sanatate, la 1 noiembrie 2014 sunt companii de stat. Cumulat, cele 10 companii de stat datoreaza peste 692,29 milioane de lei la bugetul asigurarilor de Sanatate. Fiscul poate recupera mai putin de 40 de milioane de lei din aceasta suma fabuloasa.

taxe sistemul de sanatateCompaniile de stat cu cele mai mari debite la bugetul asigurarilor sociale de Sanatate sunt: Compania Nationala a Huilei (lichidata), compania aeronautica Romaero SA, Complexul Energetic Hunedoara, Complexul Energetic Oltenia (ambele detinute de stat, prin Ministerul Economiei), Societatea Comerciala de Reparatii Locomotive CFR Brasov, Servicii Energetice Moldova (lichidata), Compania Nationala Romarm, filiala Cugir, Regia Autonoma de Transport Bucuresti, Electrificare CFR, Regia Nationala a Padurilor Romsilva.

Datorii de peste 652,62 de milioane de lei, acumulate de Compania Nationala a Huilei, Romaero, Complexul Energetic Hunedoara, Servicii Energetice Moldova, Compania Nationala Romarm, filiala Cugir, vor fi sterse, deoarece companiile fie se afla în administrare speciala si cad sub incidenta legii 137/2002, fie se afla în lichidare si, pe cale de consecinta, datoriile lor vor fi cel mai probabil sterse.

ANAF poate recupera sub 40 de milioane de lei, din datoriile acumulate de cei mai mari datornici la Sanatate. Complexul Energetic Oltenia, RATB, Electrificare CFR, Romsilva au fost executate silit pentru recuperarea datoriilor la Sanatate.

Citeste mai departe pe economica.net

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie