Raport INS: Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul a inregistrat o crestere cu 7,4% in perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2014

 

Cifra de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut cu 7,4% în primele noua luni ale acestui an, comparativ cu perioada similara din 2013, ca serie bruta, pe fondul avansului consemnat de vânzarile de produse nealimentare cu 11,1%, vânzarile de produse alimentare, bauturi si tutun cu 8,3% si al comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule în magazine specializate, cu 0,2%.

INSPotrivit unui comunicat al Institutului National de Statistica transmis, luni, AGERPRES, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata în functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie — 30 septembrie 2014, comparativ cu perioada 1 ianuarie — 30 septembrie 2013, a înregistrat o crestere cu 7,4% datorita majorarii vânzarilor de produse nealimentare cu 11,1%, a vânzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun cu 7,9% si a comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule în magazine specializate cu 0,4%.

În luna septembrie 2014, comparativ cu luna precedenta, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, a coborât pe ansamblu cu 0,9% ca urmare a scaderii vânzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun cu 6,2% si comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule în magazine specializate cu 4,5%. Vânzarile de produse nealimentare au crescut cu 5,7%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata în functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, în luna septembrie 2014, comparativ cu luna precedenta a crescut cu 0,1% ca urmare a cresterilor înregistrate la vânzarile de produse nealimentare cu 1,6% si comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule în magazine specializate cu 0,3%. Vânzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au scazut cu 0,7%.

În luna septembrie 2014, comparativ cu luna septembrie 2013, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, a înregistrat o crestere cu 6,1% datorita majorarilor înregistrate la vânzarile de produse nealimentare cu 11,3% si la vânzarile de produse alimentare, bauturi si tutun cu 7,3%. Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule în magazine specializate a scazut cu 3,4%. (AS — autor: George Banciulea, editor: Oana Tilica), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie