Fostul primar al Orasului Navodari, Calapod Tudorel trimis in judecata in stare de libertate

 

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Constanta au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a lui Calapod Tudorel, fost primar al Orasului Navodari, pentru comiterea infractiunilor de stabilire, cu intentie, a unei dnavalori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand autoritatii publice, in cadrul unei actiuni de vanzare a acestora, savarsita de cei care au atributii de conducere si de administrare.

In rechizitoriul intocmit procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In calitate de primar al orasului Navodari, in perioada 12.01.2006 – 25.10.2006, inculpatului Calapod Tudorel cu sprijinul inculpatei Gulelis Violeta, evaluator autorizat, si a inculpatului Surdu Marian, consilier local, a stabilit, cu intentie, o valoare diminuata fata de valoarea reala, de doar 11,45 euro/m.p. fara TVA, in cadrul contractului de vanzare – cumparare din data de 25.10.2006 a suprafetei de 29.962,17 m.p. apartinand domeniului privat al Orasului Navodari incheiat cu SC HARS SRL Constanta (teren situat, pe malul marii, in zona Mamaia Nord – „Camping Pescaresc”), in conditiile in care valoarea de piata a terenului concesionat, stabilita prin expertiza dispusa in cauza, era de 17,21 euro/m.p. fara TVA la data de 03.07.2006 (data intocmirii Procesului-verbal de negociere de catre comisia de licitatie pentru vanzarea terenului catre SC HARS SRL). In acest fel, a rezultat un prejudiciu adus Consiliului Local Navodari de 5,76 euro/m.p. fara TVA si total de 172.582,1 euro fara TVA, in scopul obtinerii, in favoarea SC HARS SRL Constanta, a aceleiasi sume de bani necuvenite. Inculpatul Surdu Marian, in calitate de consilier local in cadrul Consiliului Local Navodari, la data de 29.05.2006, a initiat proiectul H.C.L. Navodari nr. 99/29.05.2006 prin care s-a hotarat insusirea raportului de evaluare a terenului in suprafata de 29.926,17 m.p., ajutandu-l astfel, pe primarul orasului Navodari, sa stabileasca o valoare diminuata fata de valoarea reala, asa cum rezulta din cele descrise mai sus.
Vanzarea terenului suplimentar fata de cel din masuratori, de 1.962,17 m.p., identificat in urma masuratorilor cadastrale ale terenului sus-mentionat, s-a facut, prin incalcarea atributiunilor de serviciu, fara a se desfasura o procedura de licitatie publica, din initiativa inculpatilor Surdu Marian si Calapod Tudorel, provocandu-se un prejudiciu Consiliului Local Navodari de 11.302,09 euro fara TVA, acelasi fiind si folosul necuvenit adus in favoarea SC HARS SRL Constanta.

Citeste mai departe pe  infolegal.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie