Angajator actionat in instanta pentru obligarea la plata a orelor suplimentare prestate – Studiu de caz

 

Prin cererea introductiva de instanta, reclamantul A a chemat în judecata pe pârâta SC B SRL, solicitând ca prin hotarârea ce se va pronunta sa se dispuna obligarea pârâtei la plata sumei de 15.000 lei cu titlu de drepturi salariale; de asemenea, reclamantul a solicitat cheltuielile de judecata ocazionate de acest proces.

Ciocan judecatorÎn motivarea în fapt a cererii, reclamantul a aratat ca a fost angajat al societatii pârâte în functia de gestionar în perioada 01.05.2009-15.10.2012 si ca în toata perioada nu i s-au acordat drepturile solicitate reprezentând: plata orelor suplimentare, un numar de 900 de ore lucrate sâmbata, 300 de ore lucrate în timpul noptii si un numar de 560 tichete de masa.

În probatiune, reclamantul a precizat ca se prevaleaza de proba cu înscrisuri, martori si expertiza.

Ce aparari a formulat pârâta referitor la actiunea de chemare în judecata a reclamantului?

Pârâta a formulat Întâmpinare si a solicitat respingerea cererii introductive de instanta aratând urmatoarele:

Reclamantul a fost angajat în functia de gestionar, programul de lucru al acestuia se derula în doua schimburi; în zilele de sâmbata se lucra de la 8-16, 30 cu pauza de masa, iar în ziua de vineri se acorda repaus saptamânal.

În ceea ce priveste tichetele de masa, s-a sustinut ca acestea au fost primite la valoarea mentionata în contractul individual de munca, ca societatea nu a indexat valoarea tichetelor de masa si ca normele de aplicare ale Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa prevad doar o limita maxima pe care o poate acorda angajatorul.

Citeste mai departe pe legestart.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie