Alegeri prezidentiale 2014. Guvernul aloca din fondul de rezerva toate sumele necesare pentru cresterea numarului de cabine de vot din diaspora

 

Premierul Victor Ponta a declarat astazi, la sediul MAE, ca ministrul Titus Corlatean si conducerea din minister vor raspunde cu functia daca un singur român din strainatate nu va putea sa voteze în seara de 16 noiembrie, în al doilea tur al alegerilor.

victor ponta9Principalele declaratii:

Fiecare cetatean român trebuie sa-si poata sa-si exercite dreptul de vot.

Tot ceea ce tine de institutiile publice pentru ca în 16 noiembrie sa nu existe nici macar un singur cetatean care nu a reusit sa voteze vom face. Tot ceea ce tine de guvern si de institutiile guvernamentale.

Asa cum am reusit sa organizam votul la peste 18.000 de sectii din tara, asa vom face si în diaspora.

Le multumesc celor care au votat si îi asigur ca prin masurile pe care le luam în 16 noiembrie vor reusi sa voteze.

Prezenta în diaspora a fost mult mai mare. Unii dintre ei, la Paris, la Londra, nu au putut sa-si exercite dreptul de vot decât cei care se aflau în interiorul sectiei, asa cum prevede legea. În celalte comunitati, lucrurile s-au desfasurat în linii mari si toata lumea a putut vota.

Este foarte clar ca procedura de vot este cea care a consumat foarte mult. Este una antifraudare a votului. Si un timp mediu de 6-7-10-minute, ceea ce a dus pe finalul zilei la acea aglomeratie.

Toate masurile care vor fi decise mâine de BEC vor avea din punct de vedere financiar si logistic sprijinul Guvernului. Din fondul de rezerva vom aloca toate sumele necesare pentru crestera numarului de cabine, a personalului de vot.

Vineri am convocat la Bucuresti ambasadorii si consulii din Franta, Germania, Marea Britanie, Austria si Republica Moldova. Daca se va gasi ceva necorespunzator, sa-i încluiasca imediat pe toti presedintii sectiilor de vot.

Vom pune la dispozitia MAE tot ceea ce au nevoie pentru ca declaratia pe propria raspundere sa fie descarcata online.

Domnul ministru si echipa de conducere din MAE îmi garanteaza cu functiile lor ca niciun cetatean român care vrea sa voteze nu va ramâne în afara sectiilor de vot.

Pe 16 seara, daca va exista un singur cetatean român care nu poate vota, toata echipa de conducere îsi va asuma responsabilitatea. digi24.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie