ANAF a demarat pocedurile de executare silita in cazul Electrica SA

 

Electrica SA este executata silit de ANAF pentru datorii de 25 de milioane de lei, dar directorul companiei spune ca sumele fac înca obiectul litigiilor în instant.

ElectricaElectrica SA are datorii neplatite la bugetul de stat 25,299 milione de lei, rezultate din TVA si penalitati de întârziere, iar, pentru recuperarea lor, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a demarat pocedurile de executare silita, potrivit ultimelor date publicate de institutie la data de 31 octombrie, care se refera la obligatiile restante catre bugetul de stat la data de 30 septembrie

„Este vorba despre litigii cu Fiscul foarte vechi, cîstigate pâna acum de societate, dar mai exista o cale de atac. Este vorba despre niste calcule eronate din perioada reorganizarii sectorului energetic, oricum toate datele sunt publice, si apar în prospectul de emisiune (de listare la Bursa a Electrica-n.red.)” a declarant pentru ECONOMICA.NET Ion Rosca, directorul general el Electrica.

Întrebat daca Fiscul a demarat actiunile de executare, sau a poprit conturile societatii, directorul societatii a spus ca nu.

„Grupul (grupul Electrica-n.red. ) a contestat de asemenea în instanta deciziile emise de ANAF în 2012 si 2013 în suma de 26 milioane RON, reprezentând dobânzi si penalitati aferente taxelor datorate Statului. Grupul nu a înregistrat provizioane în legatura cu aceasta actiune” se arata, într-adevar în prospectul de emisiune.

Nu este singura suma pentru care societatea si statul sunt în litigiu. „Electrica a depus câteva plângeri împotriva procedurilor de executare silita initiate de catre ANAF si a solicitat anularea mai multor decizii emise de catre aceasta autoritate. Aceste decizii impun obligatii fiscale suplimentare asupra Electrica de aproximativ 64,5 milioane RON, reprezentând impozit pe profit, impozit pe venit si contributii de sanatate/asigurari sociale precum si accessoriile acestor sume (penalitati de intârziere si/sau dobânda)” se mai arata în prospect.

Electrica SA grupeaza trei din cele opt societati zonale de distributie si furnizare a energiei electice la care statul este cel mai mare actionar (Muntenia Nord, Transilvania Sud, Transilvania Nord). Compania a fost listata vara trecuta la Bursa de Valori Bucuresti, iar statul a obtinut pentru 51% din actiuni circa 2 miliarde de lei. economica.net

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie