Romania ar putea colabora cu tarile arabe in domeniul agricol si zootehnic

 

Ministerul Agriculturii începe discutiile cu tari terte pentru colaborare în domeniul agricol, atât în sectorul vegetal cât si în cel zootehnic, a declarat, sâmbata, Peter Tamas Nagy, secretar de stat în Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

teren-agricol„Ministrul Agriculturii a luat o initiativa sa începem discutiile diplomatice cu tarile arabe, printre care Egipt, Iordania, Libia, Liban, Emiratele Arabe. Va fi o lista de 6-7 tari cu care începem dialogul în perioada urmatoare încât sa gasim solutii de cooperare si colaborare în domeniul agriculturii, pe sectorul vegetal si zootehnic. Am început saptamâna trecuta discutiile cu ambasadele, urmeaza sa avem acele întâlniri bilaterale între conducerile ministerelor din România si tarile terte, sa se stabileasca în urma discutiilor niste protocoale de colaborare”, a spus Peter Tamas Nagy.

Secretarul de stat a explicat ca exportul în tari terte se poate realiza doar daca exista agremente tehnice pe fiecare domeniu în parte, respectiv fitosanitar si sanitar veterinar. Potrivit lui Nagy, pe lânga discutiile tehnice, vor avea loc si întâlniri business to business. capital.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie